Pari hukkasi kihlasormuksen hiekkarannalle – apuun tuli tuntematon mies metallinpaljastimineen

1:19
Mies tiputti ja kadotti kihlasormuksen kosinnan päätteeksi – poliisi pelasti

Vastakihlautunut Michele kadotti sormuksensa hiekkarannalle. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä perhekalleus kuitenkin löytyi yli kuukautta myöhemmin – kiitos täysin tuntemattoman hyväntekijän ja hänen metallinpaljastimensa!

Vastakihlautuneen pariskunnan loma sai ankean käänteen, kun hiekkaranta nielaisi parin kihlasormuksen.

Doug Cotty ja Michele Arias olivat lomailemassa Costa Ricassa, kun Michele pani sormuksensa talteen Dougin taskuun. Sieltä koru kuitenkin putosi rannalle, kertoo Miami Herald.

Sormuksen kivi oli ollut Dougin äidin sukukalleus. Pari huomasi katoamisen vasta puolen tunnin kuluttua; he kaivoivat rannalla hiekkaa tunnin, mutta korua ei löytynyt.

Seuraavana päivänä pari palasi kotiin. Vaikka uunituore kihlaus oli iloinen asia, korun katoaminen harmitti.

Etsivät apua sosiaalisesta mediasta

Kaksi päivää korun katoamisen jälkeen Michele päätyi Facebookiin anomaan apua. Hän kirjoitti tarinansa lomakohteensa Facebook-ryhmään. Löytäjälle luvattiin palkkio.

– Sormus oli kustomoitu ja sen pääkivi oli kulkenut miesystäväni suvussa, ja sydämemme särkyy, kun joudumme kertomaan hänen perheelleen, että hävitimme sen, Michele kirjoitti.

"David Harrisin tiedetään löytäneen kadonneita tavaroita"

Julkaisuun tuli paitsi onnentoivotuksia, myös sympatiaa. Eräs kommentoija kuitenkin kirjoitti mystisen lauseen: "David Harrisin tiedetään löytäneen kadonneita tavaroita".

David on eläköitynyt palomies, joka oli aiemmin onnistunut löytämään muun muassa 40 vuotta kadoksissa olleen luokkasormuksen.

Michele ei ymmärtänyt kommentin merkitystä, mutta David näki nimensä keskustelussa. 

"En ajatellut, että siitä tulisi mitään tulosta"

David lähetti Michelelle useita viestejä ja kertoi muun muassa omistavansa metallinpaljastimen, jolla voisi etsiä korun rannalta, jos vain tietäisi tarkemman katoamiskohdan. Michele ei kuitenkaan vastannut viesteihin.

David oletti, että koru on jo löytynyt.

Michele näki viestipyynnöt-kansioon menneet viestit vasta viikkojen kuluttua. Hän vastasi tuolloin kiitellen ja kertoi, ettei korua ollut löytynyt.

– Ajattelin enemmän niin, että voi, antaa vanhan miehen yrittää. Jos hän haluaa mennä sinne metallinpaljastimen kanssa, se on kiva. Mutta todennäköisyys sille, että hän löytäisi korun, kun se on ollut siellä jo kuukauden, kun rannalla käy niin paljon vieraita... En ajatellut, että siitä tulisi mitään tulosta, Michele tunnusti myöhemmin.

"Se kivi oli kuin majakan valo"

David odotti, että villein loma-aika on ohi; sitten, kymmenen päivän kuluttua, hän suuntasi rannalle.

– Olin etsinyt varmaankin maksimissaan 20 minuuttia. Löysin useita costaricalaisia kolikoita, ja tietysti paljon oluttölkinavaajia ja nauloja ja muuta – ne tuottavat metallinpaljastimessa tylsän, tömähtävän äänen. Sitten sain todella korkean kilahduksen, David muistaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

David alkoi kaivaa. 30 sentin syvyydestä hän löysi sormuksen, johon auringon valo osui.

– Se kivi oli kuin majakan valo, David sanoo.

Mies ryntäsi heti kertomaan löydöstään Michelelle. Nainen kerto olleensa "täydessä sokissa".

– Kysyin "oletko varma? Löysitkö sen siis oikeasti? En voi uskoa tätä", Michele muistaa.

Ei ottanut löytöpalkkiota vastaan

David lähetti tälle kuvan löydöstään, joka todella osoittautui Michelen sormukseksi. Nyt se on jälleen hänen sormessaan.

– Ajattelin, että itkisin, kun sain sen takaisin, koska ajatellessani sitä ajattelen vain, miten hukkasimme sen. Se nostaa pintaan paljon tunteita.

Michele olisi antanut Davidille löytöpalkkion. Mies kuitenkin toisti saman lauseen, jonka oli vuosia sitten sanonut miehelle, jonka luokkasormuksen hän löysi: "Arvostan elettä, mutta en myy ihmisten omaa omaisuutta heille".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja