Markolla kävi "hirveä pulla", kun hän löysi lähes 50 vuotta vanhan amerikkalaisen sormuksen kaarinalaisesta metsästä – nyt sormuksen oikea omistaja on löytynyt!

Marko Saarinen löysi Kaarinan maaperästä amerikkalaisen luokkasormuksen. 0:35

Turkulaisen Marko Saarisen tammikuussa löytämä amerikkalainen luokkasormus on palautunut oikealle omistajalleen.

MTV Uutiset kertoi kuukausi sitten Marko Saarisen uskomattomasta löydöstä. Metallinetsintää harrastava Saarinen löysi kaarinalaisesta metsästä amerikkalaisen luokkasormuksen 1970-luvulta. Se miten sormus varsinaissuomalaiseen metsään päätyi, on mysteeri, mutta nyt sormuksen oikea omistaja on selvinnyt.

Yhdysvaltalaisem Bangord Daily Newsin mukaan sormus kuuluu Brunswickin kaupungissa Mainessa asuvalle Debra McKennanille, 63.

McKennan oli revetä riemusta, kun posti toi hänelle sormuksen, jota hän ei enää uskonut näkevänsä. Sormuksen McKennan sai silloiselta poikaystävältään Shawnilta, josta tuli myöhemmin hänen aviomiehensä. Pariskunta oli yhdessä yli 40 vuotta aina vuoteen 2017, jolloin Shawn kuoli taisteltuaan syöpää vastaa kuusi vuotta.

Parin rakkaustarina alkoi kuinkas muuten kuin ystävänpäivänä vuonna 1973. Shawn oli pyytänyt Debraa ulos. Suoraan hän ei kuitenkaan asia uskaltanut kysyä, vaan jätti pienen lappusen tytön taskuun. Kolme päivää myöhemmin he olivatkin jo treffeillä.

Myöhemmin saman vuoden syksynä Shawn lähti opiskelemaan collegeen Oronoon. Ennen lähtöään hän antoi sormuksen mielitietylleen. Pian tämän jälkeen sormus hävisi.

– Se ei ehtinyt olla minulla kauan, Debra kertoo lehtihaastattelussa.

Näin sormus katosi

Vaikka tapahtumista on kulunut jo 47 vuotta, muistaa Debra yhä tarkasti, kun sormus hävisi. Hän oli ystävänsä kanssa tavaratalossa ostoksilla, kun hänen piti käydä naistenhuoneessa. Käsien pesun ajaksi hän otti sormuksen pois ja laittoi sen lavuaarin reunalle. Siihen sormus jäikin.

Debra muisti asian pian, mutta sormusta ei enää vessasta löytynyt. Hän jätti kauppaan jopa yhteystietonsa, jos sormus jostain ilmestyisi. Niin ei kuitenkaan koskaan käynyt.

Debra oli sormuksen katoamisesta järkyttynyt ja pelkäsi kertoa asiasta poikaystävälleen.

– Shwan rauhoitteli minua sanoen, että se on vain sormus.

Niin sormus unohtui, kunnes viime kuussa suomalainen Marko Saarinen oli yhteydessä Morsen kouluun, koska halusi selvittää sormuksen oikean omistajan. Koulun opiskelijayhdistyksellä ei ollut vaikeuksia jäljittää sormuksen omistajaa, koska sormukseen oli kaiverrettu valmistujaispäivä sekä nimikirjaimet S.M.

Sattumaan vai ei, mutta sormuksessa on myös teksti ”laivanrakentajat” Morsen koulun maskotin mukaan. Debra kertoo haastattelussa, että sormuksen löytänyt mies rakentaa työkseen laivoja.

Mies oli töissä Suomessa 90-luvulla

Debra McKennalla ei kuitenkaan ole mitään käsitystä siitä, miten luokkasormus lopulta päätyi Suomeen. Debran mukaan hänen miehensä oli töissä 1990-luvun alkupuolella Suomessa, mutta ei lähelläkään paikkaa, mistä sormus löytyi. Ja tuolloin sormuskin oli ollut hukassa parikymmentä vuotta.  

Debra McKenna ei ole vielä ollut yhteydessä sormuksen löytäneeseen Saariseen, mutta Morsen high school on lähettänyt hänelle hupparin kiitokseksi.

– On kovin liikuttavaa kaiken tämän negatiivisuuden keskellä, että meillä on hänenlaisiaan ihmisiä. Maailmassa on vielä hyviä ihmisiä ja tarvitsemme lisää heitä.  

Lue myös:

    Uusimmat