Mainos

Parhaat vinkit muodikkaaseen kotiin!

Hyvinkään asuntomessujen projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks kertoo, mikä on tällä hetkellä muotia rakentamisessa ja sisustamisessa.

Rakennusten muodot ovat selkeitä, ja uusissa taloissa on keskitytty toimivuuteen ja tehokkuuteen esimerkiksi säilytysratkaisuissa. Lisäksi suosittua on rakentaa asuntoon ripaus luksusta, kuten poreamme.

Asuinpinta-ala on pienentynyt, ja uusissa, varsinkin pientaloissa, on erillisiä keittiöitä yhä vähemmän. Keittiöt, ruokailutilat ja oleskelutilat ovat usein yhtenäistä tilaa.

Värimaailma on muuttumassa takaisin rohkeammaksi.

– Valko-harmaasta ollaan ottamassa irtiottoa, ja värit ovat palautumassa. Lisäksi sisustuksessa silmiinpistävä juttu ovat isokuvioiset tapetit. Seinäkuvioiden kanssa leikitellään, Hyvinkään Asuntomessujen projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks kertoo.

Suomalaisissa asuntomessukohteissa näkyy silti hillitty tyyli.

– Täällä ei juuri ole irtiottoja. on ehkä erikoisin kohde, mutta sekin on hillitty, koska melkein kaikki on mustaa, harmaata ja metallia.

Suomalaiset joutuivat sisustamaan pitkään vain tiettyjen monopoliyritysten tuotteilla. Niin hanat, laatat kuin wc-pöntötkin olivat tiettyjen valmistajien.

– Sisustuksessa näkyy se, että tänä päivänä nettikauppojen kautta kaikki materiaalit ovat ulottuvilla ja muotia.

Kohteista on kivitaloja kolmannes ja loput puutaloja. Suhde on pysynyt samana jo pitkään. Myös kerrosratkaisuissa perinteisyys pitää pintansa.

– Ihmiset äänestävät yksikerroksisten talojen puolesta, mutta aika monet lapsiperheetkin päätyvät kaksikerroksiseen: yläkerrassa ovat makuuhuoneet ja alakerrassa keittiö ja olohuone.

Asuntomessut Hyvinkäällä 11.8.13 asti.

LUE MYÖS MUUT ASUNTOMESSUJUTUT:

Leenastiina Simola/Jokakoti.fi

Kuvat: Antero Tenhunen/Asuntomessut

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja