Parantuminen oli kirjaimellisesti ”hiuskarvan varassa” – miehen sietämättömille jalkakivuille löytyi pikkuriikkinen syy

7:57
Kroonisen kivun kanssa voi oppia elämään – Huomenta Suomi Extrassa vieraana terveystieteiden tohtori Tapio Ojala.

Joskus on tilanteita, joissa kivuille ei yksinkertaisesti löydy mitään järkevää syytä. Toisinaan taas kivuilla on syy, jota ei olisi koskaan voinut kuvitellakaan olevan.

35-vuotias brasilialaismies meni lääkärin vastaanotolle jalkakipunsa vuoksi, kertoo uutissivusto The Sun.

Kipu oli ajan kuluessa voimistunut, eikä mies itse osannut nimetä kivuilleen mitään järkevää syytä. Lääkärikään ei osannut aluksi sanoa, mistä oireet johtuivat, sillä päällisin puolin jalka näytti täysin terveeltä.

Syy oli 10 millimetrin mittainen

Mies patistettiin ensin kävelemään päkiöillään, sitten kantapäidensä varassa. Kipu saatiin paikannettua: se oli kantapäässä.

Tämän jälkeen kivusta tuskastunutta miestä tutkittiin yliopistollisessa sairaalassa. Kävi ilmi, että syy mystisiin kipuihin oli leikkisästi ”hiuskarvan varassa”.

Suurennusobjetktiivin avulla havaittiin, että miehen kantapään ihon alle oli päässyt muhimaan pienenpieni kappale hiusta, joka oli pituudeltaan vain 10 millin mittainen. Hius poistettiin pinsettien avulla.

On spekuloitu, että mies oli seissyt hiuksen päällä paljain jaloin, ja jollain ilveellä piikikäs karva oli päässyt ihon alle stimuloiden ihokerroksissa olleita hermopäitä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Vastaavanlaisia tapauksia on harvassa

Medical Journal Armed Forcesinvuonna 2016 julkaiseman raportin mukaan kyseessä on hyvin harvinaislaatuinen tapaus: vain 26 vastaavanlaista tapausta on raportoitu viimeisen 60 vuoden aikana.

Näissä tapauksissa ihon alle päässyt hius on ollut myös muualla kuin jalassa, esimerkiksi leuassa tai vatsassa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja