Paranna krapula, kasvata lihasta ja hoikistu – 10 tehoruokaa

Kohtaat päivittäin arjessasi monenlaisia pieniä vaivoja ja ulkonäköön liittyviä ongelmia. Tiesitkö että osaa ongelmista voi lääkitä ruoalla?

Lue mitä tehoruokia säännöllisesti syömällä voit vaikuttaa sekä ulkonäköösi että terveyteesi.

1. Juusto pitää hampaat terveinä

Tutkijat ovat selvittäneet, että syömällä päivittäin palan juustoa kuten cheddaria, goudaa tai mozzarellaa on mahdollista auttaa nostamaan PH-arvoja jotka puolestaan auttavat ehkäisemään reikien muodostumista hampaisiin.

2. Oliiviöljy ja guacamole vähentävät ryppyjä

Journal of the American College of Nutrition- lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ihmisillä jotka syövät säännöllisesti oliiviöljyä, on vähemmän ryppyjä kuin niillä jotka syövät oliiviöljyn sijasta säännöllisesti runsaasti voita. Syyksi rypyttömyyteen todettiin se, että oliiviöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja. Avocadossa on saman verran terveellisiä rasvoja kuin oliiviöljyssä, siksi myös avocadosta valmistettu guacamole voi ehkäistä ryppyjen syntymistä.

3. Sokeri auttaa hikkaan

New England Journal of Medicine-lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että yksi ruokalusikallinen hienosokeria nieltynä sellaisenaan paransi hikan 95 prosentilla tutkimukseen osallistuneista, hikasta kärsineistä koehenkilöistä.

4. Vihreä tee hoikistaa

Vuonna 2009 American Society of Nutritionin tekemä raportti kertoi tiedemiesten selvittäneen, että kuntoilijat jotka juovat säännöllisesti vihreää teetä pudottavat keskimäärin tuplasti enemmän painoa kuin kuntoilijat, jotka eivät juo vihreää teetä lainkaan. Useat muutkin tutkimustulokset ovat vahvistaneet vihreän teen nopeuttavan aineenvaihduntaa, ja näin auttavan painonpudotuksessa.

5. Suklaajuoma kasvattaa lihasta

Indianan Yliopiston tutkijoiden mukaan hiilihydraattien ja proteiinien suhde suklaamaidossa tai kaakaojuomassa on ideaali lihasten palautumiseen ja kasvuun urheilun jälkeen

6. Sahrami auttaa PMS-oireisiin

Hyppysellinen sahramia saattaa auttaa naisia kerran kuukaudessa ilmestyvissä PMS-oireissa. Sahrami lisää kehon mielialahormoni serotoniinin tasoja. Brittiläisessä BJOG-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset jotka nauttivat aamulla ja illalla 15 milligrammaa sahramiuutetta, huomasivat huomattavan eron ärtyneisyys-, masentuneisuus,- ja väsymystasoissaan.

7. Pellavansiemenet piristävät mieltä

Pellavansiemenet ovat tunnetuin alfalinoleenihapon lähde. Tämä terveellinen omega-3-rasvahappo onkin ihmiselle välttämätön. Se vaikuttaa muun muassa mielihyvän tunnetta käsittelevään aivojen osaan ja ylläpitää näin mielen vireystasoa. Ripottele pellavansiemeniä siis aamujugurttisi tai lounassalaattisi joukkoon, ja mielesi pysyy pirteänä.

8. Kaurapuuro ja banaani auttavat nukahtamaan

Nukahtamiseen tarvitaan melatoniinihormonia, ja stressi tai jännitys voivat puolestaan häiritä melatoniinin vapautumista. Rauhoita aivosi nukkumista varten syömällä iltapalaksi kaurapuuroa banaaninpaloilla ja saksanpähkinöillä ryyditettynä, sillä niissä on runsaasti melatoniinia.

9. Alkoholiton appelsiinidrinkki ehkäisee krapulaa

Tilaa baarissa alkoholiton screwdriver, sillä tämä runsaasti hedelmäsokeria sisältävä appelsiinipitoinen drinkki auttaa nopeuttamaan alkoholin palamisprosessia kehossasi. Mehun sisältämä C-vitamiini auttaa myös torjumaan solutuhoja kehossasi.

10. Urheilujuoma auttaa krapulaan

Mikäli et noudattanut kohdan 9. neuvoa ja kärsit kostean illan jälkeisestä krapulasta, tämä neuvo on sinulle omiaan. Krapulaa parantaessa tärkein tehtävä on korvata juomisen vaikutuksesta menetetyt nesteet ja elektrolyytit kehossasi. Urheilujuoma auttaa tähän erinomaisesti, sillä urheilujuoman tarkoitus on huolehtia kehon nestetasapainon palauttamisesta urheilusuorituksen jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja