Mainos

Papin paljastuksista jättikohu

Argentiinalainen roomalaiskatolinen pappi on muistelmateoksellaan herättänyt jättikohun kotimaassaan.

Katolinen pappi

Argentiinalainen roomalaiskatolinen pappi, Isä Jose Mariani, 77, kertoo muistelmakirjassaan muu muassa seksikokemuksistaan ja pieleen menneestä homosuhteestaan. Argentiinassa on noussut meteli muun muassa hekumoinnista, johon Marianin katsotaan syyllistyvän hänen kertoessaan naisen kohtaamisen ihanuudesta.

-Pystyin kuulemaan omat sydämenlyöntini, kun minulle tarjoutuvan vartalon kauneus saattoi minut ekstaasiin, pappi puhisee kirjansa sivuilla.

Mariani mainitsee opuksessaan myös sellaisen suhteen, joka päättyi siihen, että naisen vanhemmille ja hänen viidelle veljelleen selvisi naisen seurustelevan papin kanssa. Hänet vietiin nopeasti pois pastorin näppien ulottuvilta. Pappi myös muistaa harrastaneensa seksiä Antonio-nimisen kaverin kanssa, mutta homma ei kuulemma toiminut toivotulla tavalla.

Roomalaiskatolisen kirkon Argentiinan johtoporras suhtautuu Marianin muistelmiin kuin Adolf Hitler toisen maailmansodan ajan brittipropagandaan. Mariania arvostellaan muun muassa yllyttämisestä selibaatista luopumiseen.

-Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kirjaa ei olisi pitänyt julkaista ollenkaan, Cordoban arkkipiispan Carlos Nanezin tiedottaja toteaa.

Joe Marianin on jo pitkään tiedetty kuuluvan roomalaiskatolisen kirkon radikaalisiipeen, joka on usein törmäyskurssilla Vatikaanin kanssa. Radikaalisiipi vaatii kirkolta suurempaa huolenpitoa köyhistä ja vastustaa esimerkiksi selibaattia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.