Ammattiliitto Pron kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa alkaa ensi yönä

Ammattiliitto Pron kolmipäiväinen lakko teknologiateollisuudessa on alkanut tiistain ja keskiviikon välisenä yönä puoliltaöin. Se koskee 18:aa teknologiayritystä.

Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriitaa yritettiin ratkoa sovittelija Jukka Ahtelan johdolla vielä tiistai-iltana, mutta sopua ei löytynyt.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan sopuun ei päästy, koska palkankorotuksen rakenne ja sisältö eivät vastanneet sitä, mitä liiton jäsenet palkkaratkaisulta edellyttävät.

– Kustannusvaikutuksen tasosta olimme yksimielisiä, mutta rakenne ei ollut meille soveltuva, Malinen sanoi STT:lle.

Malisen mukaan neuvotteluissa esitetyssä palkkaratkaisussa työnantajan omalla päätöksellä jakaman palkankorotuksen osuus oli liiton mielestä liian suuri.

– Etenkin ensimmäisen sopimusvuoden osalta yleiskorotuksen merkitys ja määrä tänä päivänä ja näillä inflaatiolukemilla on erittäin tärkeä.

Työriidan sovittelu jatkuu torstaina 9. helmikuuta.

Ruuhka Bulevardilla alkaa helpottaa

Sen sijaan teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevassa työriidassa tapahtui tiistaina edistystä, ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara antoi sovintoehdotuksen.

Riidan osapuolet eli Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN antavat vastauksensa sovintoehdotukseen keskiviikkona kello 13.

Jos sovintoehdotus hyväksytään, YTN:n ilmoittama lakko peruuntuu ja ylityökiellot päättyvät.

YTN on antanut teknologiateollisuuteen varoituksen toisesta kolmen päivän lakosta 15. helmikuuta alkaen. Lisäksi YTN:llä on toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto sekä teknologiateollisuudessa että suunnittelu- ja konsulttialalla.

Tiistai-iltana saavutettiin myös neuvottelutulos Kemianteollisuuden ja Ammattiliitto Pron kemianalan toimihenkilöitä koskevasta työehtosopimuksesta.

Neuvottelutulos menee vielä molempien tahojen hallintojen hyväksyttäväksi keskiviikkoaamupäivän aikana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja