Mainos

Paperiteollisuuden sovittelu jatkuu

Neuvotteluissa ei ole tapahtunut ratkaisevaa edistystä, mutta niitä aiotaan jatkaa sovitun aikataulun mukaan päivittäin.

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työkiistojen sovittelua on jatkettu jälleen tänään valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Neuvotteluissa ei edistytty eilen. Tapaamisia on toistaiseksi sovittu torstaihin saakka.

Työt käyntiin Oulussa

Työt Stora Enson Oulun-tehtaalla käynnistyivät uudelleen aamulla kello kuusi sunnuntaina alkaneen työnseisauksen jälkeen. Tehtaan pääluottamusmies Raimo Hekkalan mukaan ilmeisesti myös muilla Stora Enson tehtailla on palattu aamulla normaalisti töihin.

-Täysmiehitys näyttäisi olevan täällä meillä, Hekkala sanoi. Oulussa työnseisaus koski kaikkiaan 750:tä Nuottasaaren tehtaiden työntekijää.

Tukilakkoon ryhdyttiin myös muilla yhtiön tehtailla. Eri puolilla Suomea Stora Enson tehtailla on töissä noin 8 000 Paperiliiton jäsentä.

Lakot aloitettiin vastalauseeksi palkanmaksun keskeyttämiselle Stora Enson Oulun-tehtailla. Työnantaja keskeytti palkanmaksun, kun työntekijät alkoivat vastoin työnantajan määräystä ajaa koneita alas vajaamiehityksen aikana.

SAK:lainen Paperiliitto julisti kaikille sellu- ja paperitehtaille ylityökiellon maaliskuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.