Mainos

Paperiliiton Vanhala vahvoilla SAK:n johtoon - Selinin yllättyi

Paperiliiton liittosihteeri Petri Vanhala (sd.), 46, on vahva nimi työläisten keskusjärjestön SAK:n seuraavaksi puheenjohtajaksi. SAK:laisten teollisuusliittojen ja joidenkin kuljetusliittojen puheenjohtajat arvioivat puheenjohtaja-asiaa yhteiskokouksessaan Helsingissä ensi tiistaina.

Hankkeessa mukana oleva Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen (sd.) pitää hyvin todennäköisenä, että Vanhala nimetään ehdokkaaksi.

Uusi puheenjohtaja valitaan SAK:n valtuustossa toukokuussa, kun tehtävää vuodesta 1990 hoitanut Lauri Ihalainen, 61, jättää puheenjohtajan paikan. Puheenjohtaja valitaan vuoteen 2011 asti.

Petri Vanhala kertoi STT:lle saaneensa ensimmäiset kyselyt asiasta jo viime syksynä. Asiaa on valmisteltu visusti piilossa, sillä aiemmin ehdokasniminä on julkisuudessa mainittu vain Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Ann Selin (sd.) ja johtaja Lauri Lyly (sd.) SAK:sta.

Selin harmittelee julkistustapaa

Vanhalan nostattaminen puheenjohtajaksi tuli Selinille täytenä yllätyksenä. Hän harmitteli tapaa, jolla asia tuotiin julkisuuteen.

- Nyt pitäisi hakea koko keskusjärjestölle puheenjohtajaa. En pidä tämäntyyppisestä toiminnasta, että tietty sektori ryhtyy hakemaan enemmistöä itselleen ja jättää toiset siihen rinnalle. Tähän eivät välttämättä muut jäsenjärjestöt tyydy. Toivoisin, että missään tapauksessa SAK:lle ei tulisi teollisuusliittojen tai palvelualojen puheenjohtajaa, vaan sellainen, jonka takana kaikki voisivat seistä.

Selin ei vielä kerro, minkä ratkaisun hän aikoo puheenjohtajakilvan osalta tehdä.

- Ratkaisuni on vielä aidosti auki; kerron sen noin helmikuun puolivälissä, Selin sanoi perjantaina.

Todennäköisenä puheenjohtajaehdokkaana pidetty Lauri Lyly ei puolestaan halunnut sanoa, miten teollisuusliittojen tuki Vanhalalle vaikuttaa hänen pohdiskeluihinsa.

- Kuulostelen, mitä ehdotelmia tulee. Antaa nyt ajan kulua, Lyly sanoi.

Lyly johtaa SAK:n edunvalvontaosastoa, ja hänen nimensä on ollut esillä ehdokkaaksi myös tekeillä olevan teollisuuden suurliiton johtoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.