Mainos

Panttivankisurmat jatkuvat Irakissa

Kaksi irakilaista ryhmää on ilmoittanut surmanneensa italialaiset naispanttivangit.

Jo kaksi Irakissa toimivaa islamistista ryhmää on ilmoittanut internetissä tappaneensa kaksi italialaista naispanttivankia. Kummankaan ilmoituksen todenperäisyyttä ei ole vahvistettu.

Ensimmäiseksi avustustyöntekijät ilmoitti teloittaneensa Jihad Organisation -nimellä itseään kutsuva ryhmä eilen. Tänään teloituksen ilmoitti tehneensä Ansar al-Zawahiri -niminen ääri-islamilainen ryhmä. Ansar al-Zawahirin mukaan se aikoo pian julkaista teloituksesta videon todistaakseen väitteensä.

Italian hallitus epäilee kummankin ilmoituksen todenperäisyyttä. Hallitus jatkaa kuitenkin tietojen tarkastamista. Myöskään Yhdysvaltain suurlähetystö Irakissa ei ole vahvistanut italialaisnaisten kuolemaa.

Straw: Sieppaajien kanssa ei neuvotella

Britannia ei aio neuvotella brittimiehen Irakissa siepanneen ryhmittymän kanssa, sanoi Britannian ulkoministeri Jack Straw tänään. Sieppaajien vankina oleva mies vetosi eilen julkistetulla videolla pääministeri Tony Blairiin, jotta tämä pelastaisi hänen henkensä. Sieppaajat vaativat irakilaisissa vankiloissa olevien naisvankien vapauttamista.

- Emme voi ryhtyä käymään kauppaa sieppaajien kanssa, koska silloin monien muiden ihmisten henki vaarantuisi, ei vain Irakissa vaan ympäri maailmaa, Straw sanoi.

- Ajatuksemme seuraavat tietysti nyt entistä enemmän häntä ja hänen perhettään, Straw sanoi BBC:n haastattelussa.

Irakin pääministeri Ijad Allawi on puolestaan sanonut, ettei Irakin hallitus suostu vapauttamaan vangittua tiedenaista Rihab Tahaa. Vielä eilen Irakin oikeusministeriö kertoi, että Taha saatetaan vapauttaa jo saman päivän kuluessa.

Allawi korosti lausunnossaan, että keskustelut Tahan mahdollisesta pääsystä vapaalle jalalle eivät olleet liittyneet mitenkään sieppaajien esittämiin vaatimuksiin naisvankien vapauttamisesta.

Allawi kiitteli Yhdysvaltoja

Pääministeri Ijad Allawi sanoi tänään Washingtonissa, että huolimatta takaiskuista "olemme onnistumassa Irakissa". Samalla hän kiitti Yhdysvaltoja maansa vapauttamisesta. Allawi sanoi, että Irakissa pidetään vaalit aikataulun mukaisesti tammikuussa.

Allawin mukaan Yhdysvallat on tehnyt "valtavia uhrauksia" Irakissa, eivätkä ne ole menneet hukkaan. Irakin demokratiaa horjuttamaan pyrkivät ääriainekset ja terroristit tulevat häviämään, hän tähdensi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.