Mainos

Pankkioikeudenkäynnit jatkuvat

Entistä Kokkolanseudun Säästöpankin johtoa vastaan nostetun vahingonkorvausjutun suullinen valmistelu alkaa Kokkolan käräjäoikeudessa huomenna. Valmisteleville istunnoille on varattu aikaa kymmenen päivää, minkä jälkeen jutun pääkäsittelyn on määrä alkaa toukokuun puolivälissä.

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal SSP hakee Kokkolanseudun Säästöpankin entiseltä toimitusjohtajalta ja kymmeneltä hallituksen jäseneltä 180 miljoonan markan vahingonkorvauksia. Vaatimukset liittyvät mm. SM-Kiinteistöt Oy:n liiketoimien luototuksiin viime vuosikymmenen taitteessa. Pankille koitui luototuksista mittavat vahingot.

Vahingonkorvausjuttu on ollut vireillä runsaat neljä vuotta. Siviilijutun lisäksi Kokkolanseudun Säästöpankin entisen toimitusjohtajan ja yrityspankin johtajan toimia on käsitelty rikosjuttuna Kokkolan käräjillä. Vaasan hovioikeus hylkäsi pari viikkoa sitten syytteet luottamusaseman väärinkäytöstä ja vapautti pankinjohtajat ehdollisista vankeusrangaistuksista. Pankinjohtajat vapautettiin niin ikään heille määrätyistä yli kuuden miljoonan markan vahingonkorvauksista.

Suomen Säästöpankki pisti Valtion vakuusrahaston määräyksestä vuoden 1993 lopussa vireille vahingonkorvauskanteet 27 pankin entistä johtajaa tai luottamushenkilöä vastaan. Alioikeuksissa ratkaisu on saamatta vielä seitsemän pankin osalta.

Kokkolanseudun Säästöpankin vahingonkorvausjuttu on markkamääräiseltä vaatimukseltaan yksi maan suurimpia. Yksittäisistä säästöpankeista Lounais-Suomen Säästöpankilta on haettu liki 800 miljoonan markan ja Oulun Aluesäästöpankin johdolta 192 miljoonan vahingonkorvauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.