Mainos

Panasonic keksi käyttöä aurinkosähkölle – Toyotan katolla oli tilaa aurinkopaneelille

Aurinkopaneeleiden laskeva hintataso on avaamassa uusia mahdollisuuksia niiden käyttöön sähköautojen akkujen lataamisessa. Panasonic onkin valmistanut paneeleita Toyotan uuden Priuksen katolle. 

Japanilainen elektroniikkajätti Panasonic on alkanut valmistamaan 180 watin aurinkopaneeleita, jotka voi asentaa myös auton katolle. Helmikuussa yhtiö ilmoitti, että sen aurinkosähköä tuottavaa paneelia käytetään Toyotan uusimmassa Prius-mallissa.

Autot ovat uusi ja mahdollisesti tuottoisa käyttökohde aurinkopaneeleille. Kiinalaisten aurinkopaneelivalmistajien välinen kilpailu onkin laskenut paneelien hintatasoa selvästi.

– Autojen katoilla on markkinarako aurinkopaneeleille, Panasonicin pääjohtaja Shingo Okamoto toteaa.

Panasonic tekee myös yhteistyötä Teslan kanssa ja auttaa valmistamaan akkuja autovalmistajan Gigafactoryssa. Teslan toimitusjohtaja onkin twiitannut harkitsevansa aurinkopaneelikattoa yhtiön Model 3 -malliin.

Toyotan mukaan uusi Prius on ensimmäinen sarjatuotantona valmistettu auto, jossa käytetään aurinkopaneelia tuottamaan virtaa auton pääasialliseen akkuun.

Panasonicin Okamoto arvelee, että nykyisellä aurinkopaneeliteknologialla ja auringon valon vaihtelevalla määrällä paneeli antaa virtaa noin 10 prosenttiin koko vuoden matkustusmäärästä.

Toyotan aurinkopaneeleilla varustettua uutta Prius Plug-in -mallia oli myyty Japanissa huhtikuun loppuun mennessä 1350 kappaletta. Tämä on Toyotan mukaan noin yhdeksän prosenttia koko tuotannosta.


---

1:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.