Mainos

Tesla mukaan kattobisnekseen: "Tuotteella valtava markkinapotentiaali"

Auringonvaloa hyödyntävät katot ovat kuuluisan autovalmistajan seuraava valloitus. 

Sähköautoista tunnetun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk paljastaa yhtiön lähtevän mukaan aurinkovoimaa käyttävään kattobisnekseen. Mies painottaa, että tarkoituksena on luoda teollisuudelle täysin uusia tuotteita, eikä ainoastaan asentaa aurinkopaneeleja nykyisille katoille. 

Markkinoilla kysyntää tuotteelle

Aurinkoenergiaan erikoistuneen SolarCityn toimitusjohtaja Lyndon Rive paljastaa, että Yhdysvalloissa asennetaan vuosittain viisi miljoonaa uutta kattoa vanhojen tilalle. Jos katto aiotaan lähitulevaisuudessa vaihtaa, ihmiset eivät halua sijoittaa aurinkopaneeleihin, sillä he joutuisivat pian purkamaan ne pois.

Sen sijaan jos aurinkopaneelit sijaitsevat itse katossa, katon uusintaoperaatio sujuu helpommin. Teslan kanssa yhteistyöhön lähtenyt yritys näkeekin aurinkokennokatoissa valtavan potentiaalin. Muskin mukaan olennaista on luoda erityinen tuote, jolla asiakas saa kauniin katon.

– Se ei ole asia katolla. Se on katto, Musk toteaa. 

Myös Rive vahvistaa lausunnossaan, että kyseessä on kattoihin integroitava tuote. Teslan ja SolarCityn yhteistyö ei aurinkoenergiayhtiön mukaan aio korvata sen nykyisiä tuotteita, vaan ainoastaan monipuolistaa valikoimaansa. 

Yhtiöiden toimitusjohtajien kommentteihin perustuen vuoden loppuun mennessä tullaan julkaisemaan kaksi uutta tuotetta. 

Lähde: Electrek

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.