Pam julisti K-Supermarket Kesäpäivän hakusaartoon

Taustalla on muun muassa luottamusmiehen suullinen irtisanominen ja väitettyjä ikäsyrjintätapauksia. Keskon edustajan mukaan kyseessä ovat yksittäisen kauppiaan ja henkilökunnan ristiriidat.

Palvelualojen ammattiliitto Pam on julistanut Kangasalla toimivan K-Supermarket Kesäpäivän hakusaartoon huomisesta lähtien. Liitto kehottaa myös kaupan asiakkaita ostoboikottiin.

Ristiriidat kärjistyivät pari viikkoa sitten, kun hiljattain tehtävässään aloittanut luottamusmies suullisesti irtisanottiin. Aiemmin kauppias oli Pamin mukaan muun muassa syrjinyt iäkkäitä työntekijöitä ja kieltänyt pitämästä lääkärin määräämää sairauslomaa.

Pamin Häme-Pirkanmaan aluepäällikön Niina Koivuniemen mukaan hakusaarron tueksi pyritään saamaan myös työvoimaviranomaiset ja työntekijöitä vuokraavat yritykset, jotta nämäkään eivät välittäisi Kesäpäivään uutta henkilökuntaa. Pamissa on tekeillä myös tutkintapyyntö poliisille.

Kauppias Tapio Vierikka pitää tiedotteessaan saartoa kohtuuttomana painostuksena. Hänen mukaansa asioita on suurenneltu. Vierikka luonnehtii erimielisyyksiin johtaneita tilanteita yksittäisiksi ylilyönneiksi.

Kun luottamusmiehen työsuhteen palauttamisesta ja muista erimielisyyksistä neuvoteltiin, sopimukseen liittyi Koivuniemen mukaan myös kauppiaspariskunnan sitoumus jättää liike ja antaa Keskon etsiä uudet kauppiaat. Parin päivän kuluttua lupaus kuitenkin peruttiin. Vierikan mukaan taas Pam on painostanut Keskoa saadakseen hänet eroamaan.

Keskosta on kommentoitu Kesäpäivän asioita niukkasanaisesti. K-supermarket-ketjun johtajan Minna Kurunsaaren mukaan kyseessä ovat yksittäisen kauppiaan ja työntekijöiden väliset erimielisyydet.

K-kauppiasliiton lakimiehen Hannu Rinteen mukaan yhdistys ei ole ollut neuvotteluosapuolena, vaan siellä Kesäpäivän tilanteesta tiedetään sen verran kuin lehdistä on luettu. Siksi Rinne ei myöskään kommentoinut tapausta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja