Mainos

Palvelumaksuista käyty keskustelu vähentänyt pankkikäyntejä

Pankin tiskillä laskunsa maksaa enää viisi prosenttia asiakkaista. Erityisen selvästi pankissa asiointi on vähentynyt iäkkäiden keskuudessa.

Palvelumaksuista käyty keskustelu on heijastunut asiakkaiden maksukäyttäytymiseen.


Pankkien palvelumaksuista talven aikana käyty keskustelu on selvästi muuttanut ikäihmisten, mutta myös muiden kansalaisten maksukäyttäytymistä. Suomen Pankkiyhdistyksen huhtikuun alussa tekemän haastattelututkimuksen mukaan pankin tiskillä maksaa laskunsa enää viisi prosenttia suomalaisista. Puoli vuotta sitten osuus oli kahdeksan prosenttia.

Erityisen selvää vähennys on ollut 65-74-vuotiaiden ryhmässä. Heistä enää 12 prosenttia käy maksamassa laskunsa pankin tiskillä, kun puoli vuotta sitten osuus oli 24 prosenttia.

Pankkiyhdistyksen kyselyä varten haastateltiin 1500 suomalaista, ja ensi kertaa mukana oli myös yli 74-vuotiaiden ikäryhmä. Heistä 45 prosentilla tavallisin maksutapa on suoraveloitus. 25 prosenttia iäkkäimmistä kansalaisista käyttää maksupalvelua, 12 prosenttia maksaa laskunsa yleensä pankin tiskillä ja neljä prosenttia käyttää internettiä.

Yleisin laskunmaksutapa oli huhtikuussa internetin kautta maksaminen, jota käyttää nyt jo 57 prosenttia kaikista suomalaisista. Internetin käyttö on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä.

(MTV3-STT)

Pankkien palvelumaksujen alentamisesta ei löytynyt yhteisymmärrystä eläkejärjestöjen ja pankkiyhdistyksen neuvotteluissa.

(Seitsemän uutiset 26.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.