Paluuliikenne lumipyryssä etelässä, lisää lunta loppuviikolla

Lumisateet jatkuvat tänään Etelä-Suomessa. Eniten lunta tulee etelärannikolla. Illan aikana sateet heikkenevät ja kulkevat kohti maan keskiosaa.

Ajokeli huononee jälleen iltapäivän aikana etelässä lumisateiden takia. Maan eteläosaan satoi eilen lunta 10-20 senttimetriä, tänään odotettavissa on 5-10 senttimetriä lisää lunta.

– Meri voimistaa sateita ja eniten sataa etelärannikolla, Helsingistä itään. Tänään sateet ovat runsaimmillaan iltapäivän ja alkuillan paluuliikenteen aikaan, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Torstaina seuraava lumisadealue lähestyy Suomea etelästä. Todennäköisimmin lunta sataa torstai-iltana Itä-Suomessa, mutta sateen voimakkuus ja tarkka reitti ovat vielä vaikeasti ennustettavissa.

– Loppuviikolla kaakosta on tulossa lisää lumisateita, jotka voivat olla sakeita. Sateiden paikka ja ajoitus ovat kuitenkin edelleen epävarmoja, mutta runsaimmat sateet tullaan saamaan maan etelä- ja keskivaiheilla, ennustaa MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Pohjoisessa voi sataa ajoittain pakkaslunta. Sää kylmenee siellä viikonloppua kohden ja selkeillä alueilla lämpötilat voivat olla -20…-25 asteessa.

Lumisateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja viikon säästä. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa tiesäätiedot sekä kelikamerat.

Katso alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat