Paluu menneisyyteen: Venäjällä valmistetaan nyt äärimmäisen riisuttuja pakote-Ladoja – "Markkinoiden edullisin"

Euralainen Lada-harrastaja on omistanut elämänsä aikana reilusti toistasataa Lada-kaunotarta 1:41
KATSO MYÖS: Kerroimme muutama vuosi sitten euralaisesta Matiaksesta, joka on kovan luokan Lada-harrastaja. Nuorimies on omistanut elämänsä aikana toistasataa venäläisautoa.

Venäjällä myös autoteollisuus on tällä hetkellä tukalassa paikassa. Lada on tuonut markkinoille rankasti karsitun automallin.

Ukrainan sodan seurauksena Venäjään kohdistetut pakotteet ovat tehneet vahinkoa maan autoteollisuudelle.

Uusien autojen myynnin arvioidaan romahtavan Venäjällä tänä vuonna puoleen viime vuoden tasosta. Uutistoimisto Reuters kertoo, että toukokuussa pudotusta oli yli 83 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Sen lisäksi, että tehtaat kärsivät globaalista komponentti- ja puolijohdepulasta jo ennen hyökkäystä, ovat pakotteet tehneet autojen massatuotannosta aiempaakin vaikeampaa.

Ladan vastaisku

Ranskalaisjätti Renault myi hiljattain omistuksensa Ladaa valmistavasta Avtovazista. Myös Ladojen tuotanto oli tovin jäissä tuotantovaikeuksien vuoksi, mutta viime viikolla valmistus Togliattissa saatiin jälleen käyntiin.

Avtovazin tehtaalta valmistuu tällä hetkellä Lada Granta Classic -nimistä autoa, jota voitaneen kutsua myös pakote-Ladaksi. Siitä on karsittu kaikki tämän päivän mukavuudet sekä turvallisuusvarusteita.

Artikkeli jatkuu Twitter-upotuksen alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lada Granta Classicista puuttuvat muun muassa turvavöiden esikiristimet, lukkiutumattomat jarrut sekä ajonvakautusjärjestelmä. Turvatyynyjä on vain yksi.

Jotain auton nykyaikaisuudesta kertoo sekin, ettei se yllä kuin Euro 2 -päästövaatimuksiin, jotka astuivat voimaan vuonna 1996. Lada tosin kehuu tiedotteessaan 90-heppaisen bensakoneen "luotettavuutta" ja "taloudellisuutta".

Ladan PR-tiimi on muutenkin väistelyissään taidokas.

Tiedotteessa hehkutetaan, kuinka mallin kehitystä on ohjannut tavoite kotimaisuuden maksimoinnista, jotta pula tuontikomponenteista vaikuttaisi sen valmistukseen mahdollisimman vähän.

– Lada Granta Classic tässä esitellyssä varustelutasossa on Venäjän-markkinoiden edullisin uusi henkilöauto, tiedotteessa kerrotaan.

Auton varusteluettelosta nostettiin tiedotteessa esiin muun muassa ohjaustehostin, sähkötoimiset etusivuikkunat, keskuslukitus, ajotietokone sekä isofix-kiinnikkeet.

Granta Classicia valmistetaan sekä sedanina, luukkuperänä että farmarina.

Uudessa Lada Nivassa uskomaton lisävaruste 0:34
KATSO MYÖS: Lada toi vuonna 2018 esiteltyyn uuteen Nivaan armeijahenkisen lisävarusteen. Lada itse kuvaili varustetta huhtikuussa 2018 "taisteluvalmiiksi" ja "brutaaliksi".

Lähteet: Lada, Autoblog, ExpressKolesa

Lue myös:

    Uusimmat