Tämä äärimmäisen venäläinen lisävaruste oli BMW:n aprillipila – uuteen Lada Nivaan se tulee ihan oikeasti!

Uudessa Lada Nivassa uskomaton lisävaruste 0:34

Lada Niva elää ja voi hyvin. Hiljattain uudistunut pomminvarma neliveto on myynnissä myös Suomessa – nyt tarjolle on kuitenkin tulossa varsin yllättävä lisävaruste.

Katso pääkuvan videolta, miltä näyttää maastokuvioitu Niva.

Vanha kunnon Niva. 1,7-litraisella vapaasti hengittävällä bensakoneella ryyditetty venäläisen insinöörityön taidonnäyte kiihtyy nollasta sataan 19 sekunnissa. Mutta Nivan, tai siis viralliselta eurooppalaiselta kauppanimeltään 4x4:n, paikka ei kuitenkaan ole moottoritiellä, vaan nimenomaan huonokuntoisilla kinttupoluilla. Auto on luonnollisesti nelivetoinen ja varustettu muun muassa mekaanisesti kytkettävällä jakovaihteiston lukolla sekä alennusvaihteella.

Nyt Lada on kuitenkin päättänyt viedä Nivan maastolookin pidemmälle kuin tiettävästi yksikään muu valmistaja. Se nimittäin tarjoaa autoonsa reilun 400 euron lisähintaan ihka aitoa maastokuviointia. Kyllä, luit oikein. Lada itse mainostaa ilmettä "taisteluvalmiina" ja "brutaalina", mutta jokainen voi tehdä siitä omat johtopäätöksensä artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Auton pohjaväri on musta, ja varsinainen maastokuviointi on toteutettu kahdella eri sävyisellä vihreällä. Myös vanteet ovat perusmallia tummemmat.

BMW vitsaili samalla asialla

Venäläiset selvästi näkevät maastokuvioinnin bisneksenä, kun taas saksalaisvalmistaja BMW hyödynsi samaa ideaa heidän tuoreimmassa aprillipilassaan "esittelemällä" maastokuvioidun X2:n.

Ei voi kuitenkaan kieltää, etteikö maastokuvioidulla Niv... siis 4x4:llä, olisi tyylikästä päräyttää vaikka sienimetsään.

Kolmiovisen 4x4:n hinta Suomessa Urban-varustelulla on 19 000 euroa. Viisiovisen 4x4:n perusmalli maksaa 20 399 euroa

Lue myös:

    Uusimmat