Palomies pelasti Beccan 1-vuotiaan tyttären hengen – äiti lahjoitti miehelle munuaisensa

Yhdysvaltalaisnainen lahjoitti munuaisensa palomiehelle, joka pelasti hänen 1-vuotiaan tyttärensä kaksi vuotta sitten. Aiheesta uutisoi muun muassa CNN.

Yhdysvaltain Minnesotassa asuva neljän lapsen äiti Becca Bundy on lahjoittanut munuaisensa vapaaehtoisena palokuntalaisena toimivalle Bill Coxille vastapalveluksena siitä, että mies pelasti hänen 1-vuotiaan tyttärensä hengen kaksi vuotta sitten.

Kun Beccan tytär Hadley sai sairaskohtauksen eräänä yönä elokuussa 2016, palokuntalaisena Bearville Volunteer Fire Department -paloasemalla toiminut Bill oli ensimmäisenä paikalla. 

Bill sai lapsen tilan vakaaksi ennen kuin ambulanssi tuli. 66-vuotias mies oli saanut ensiapukoulutuksen.

Kohtasivat kaksi vuotta myöhemmin

Becca ja Bill kohtasivat uudelleen parin vuoden kuluttua, vuoden 2018 lokakuussa, kun Becca tuli käymään Viking Bar -baarissa, jossa Bill oli ollut töissä 16 vuotta.

Tarjoilijan työskentelevällä Billillä oli yllään kirkkaan vihreä T-paita, jossa luki: ”Nimeni on Bill. Minulla on pitkälle edennyt munuaisten vajaatoiminta. Tarvitsen munuaisen.”

Becca ja Bill puhuivat hetken. Jutustelun aikana Becca tajusi, että heillä on sama verityyppi. Hän päätti selvittää, sopisiko hän lahjoittajaksi.

Ainoan munuaisen toiminta petti

Bill oli kertonut Beccalle, että hän oli mennyt elinsiirtojonoon vuonna 2017, sillä hänellä oli syntyessään ollut vain yksi munuainen, ja nyt sen toiminta oli pettänyt. Hän oli aloittanut dialyysihoidot.

Bill oli päättänyt tehdä lahjoituspyyntötekstillä varustetut paidat ja piti niitä joka päivä. Hän kertoo, että muutama ihminen oli tarjoutunut lahjoittamaan nähtyään paidan, mutta he eivät olleet kelvanneet lahjoittajiksi.

– Becca sopi täydellisesti, mies kertoo CNN-sivustolle.

Becca soitti Billille heti, kun oli kuullut, että hän kelpaisi.

– Me molemmat itkimme, tietysti ilosta. Bill kiitti minua, Becca kertoo.

Opettaja lahjoitti munuaisensa tuntemattomalle miehelle nähtyään kuvan somessa 2:17
Videolla kerrotaan opettajasta, joka lahjoitti munuaisensa tuntemattomalle. 

Lahjoituksella oli kiire

Minnesotan yliopiston haima- ja munuaissiirto-ohjelman johtaja ja lääkäri Raja Kandaswamy kertoo, että yli 100 000 ihmistä odottaa uutta munuaista. Hänen mukaansa jonoon tulee joka vuosi lisää ihmisiä. Tarve lahjoittajille on kova.

– Hän tarvitsi kiireesti elävän lahjoittajan. Elimen saaminen kuolleelta ihmiseltä voi Minnesotassa kestää 5–7 vuotta, Kandaswamy kertoo CNN-sivustolle.

– Elinsiirrolla oli kiire, koska 66-vuotias ei kestä dialyysiä pitkään. Kuoleman riski on suuri, jos he joutuvat olemaan dialyysissa monta vuotta.

Bill ja Becca voivat hyvin

Kandaswamyn johtama tiimi teki leikkauksen helmikuun lopulla. Operaatio meni hyvin, ja sekä Becca että Bill voivat nyt hyvin. 

Kandaswamy kertoo, että Bill elää jälleen täyttä elämää vaimonsa kanssa. Hän ei tarvitse dialyysiä.

– Hän tekee jälleen puukaiverruksia ja toimii taas palokuntalaisena.

"Elämän kestävä side"

Kokemus on tuonut Beccan ja Billin perheet yhteen.

– Pidämme yhteyttä ja yritämme nähdä säännöllisesti, Bill kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on elämän kestävä side, joka ei katkea koskaan, Becca kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat