Brandon antoi "äitienpäivälahjaksi" osan itsestään – luovutti palan maksastaan sairaalle äidilleen: "Tekisin kaiken uudelleen"

Poika lahjoitti äidilleen osan maksastaan 1:42
Poika lahjoitti äidilleen osan maksastaan

37-vuotias Brandon antoi äidilleen "äitienpäivälahjoista huikeimman"! Poika luovutti osan omasta maksastaan sairaalle äidilleen.

Utahilaisnainen sai apua vakavaan sairauteensa hyvin läheltä. Gwen Finlaysonin poika Brandon, 37, luovutti äidille osan maksastaan.

Brandon vitsaili, ettei hänen tekonsa vuoksi tarvitse vuosiin hankkia äitienpäivälahjaa. Siirteestä tiedotteen tehnyt sairaanhoitopiiri lienee samaa mieltä.

– Minkä äitienpäivälahjan annat äidille, jolla on lähes kaikkea, mitä hän tarvitsee, paitsi se yksi asia, joka pelastaisi hänen henkensä, Intermountain Healthcare pohdiskeli artikkelissaan, jossa kertoi "tärkeimmästä äitienpäivälahjasta”.

Tarvitsi maksasiirteen sairauden vuoksi

Gwen, 63, sai 1991 diagnoosin autoimmuunisairaudesta, joka sai hänen kehonsa hyökkäämään maksan soluja vastaan. Viisi vuotta myöhemmin hänellä diagnosoitiin maksakirroosi.

Gwenin piti tarvita maksasiirre "kolmen vuoden sisällä", mutta hän onnistui elämään ilman siirrettä huikeat 22 vuotta. Lopulta aika kuitenkin loppui.

"Vakuuttelua tarvittiin paljon"

Vuonna 2018 Gwenin lääkärit totesivat, että hänen olisi pakko saada uusi maksa. Gwen jonotti elintä elinluovutuslistalla, mutta Brandon astui esiin: hän halusi luovuttaa osan maksaansa. Kokeiden perusteella se oli myös mahdollista.

Gwenin suurin huoli oli Brandonin terveys siirteen jälkeen; miehellä kun on jo viisi omaa lasta. Aluksi Gwen ei halunnutkaan edes keskustella Brandonin tarjoamasta siirteestä.

– Vei päiviä, että saimme hänet edes ajattelemaan asiaa. Vakuuttelua tarvittiin paljon, Brandon sanoo.

Sairaalassa oli kuitenkin käytössä uudenlainen tekniikka, jolla leikkausta voitiin harjoitella etukäteen. Se auttoi vakuuttamaan Gwenin.

Vitsaili olevansa äidin "varaosa"

Kaikki sujui kuitenkin hyvin: osa Brandonin maksasta siirrettiin leikkauksessa hänen äidilleen.

– Tekisin sen kaiken uudelleen silmänräpäyksessä, mies kommentoi.

Gwen pitää saamaansa elinsiirrettä uutena mahdollisuutena ja siunauksena. Maksa kykenee korjaamaan itsensä, joten sekä Gwenin että Brandonin maksojen pitäisi kasvaa lähes normaalikokoon.

– Hän on rokkitähteni, äiti kiitteli poikansa tekoa.

– Ei, olen vain hänen varaosansa, Brandon vitsaili.

 

Lue myös:

    Uusimmat