Mainos

Palomiehiltä tulossa lakkovaroitus

STTK:lainen Palomiesliitto ja sen emojärjestö Seteli aikovat jättää torstaina lakkovaroituksen, jotta palomiesten eläkeikä saataisiin laskemaan tai palomiehille ainakin hyvitys eläkeiän nousemisesta. Lakolla uhattaneen kesäkuun lopulla.

Setelin puheenjohtaja Heikki Santala vakuutti tiistaina, että lakkovaroituksen jättäminen on selvä asia. Liiton hallitus päättää asiasta keskiviikkona ja rajaa samalla mahdolliset lakkopaikkakunnat. Santalan mukaan uhkaus on tarkoitus rajata suurimpiin palokuntiin.

Liitto kertoi lakkoaikeistaan parahiksi samaan aikaan, kun metsäpalot roihuavat eri puolilla maata. Liitto ilmoittaa, että mahdollisen lakon aikana "metsäpalovaroitusten aiheuttamista ja muista välttämättömistä suojelutöistä huolehditaan".

Palomiesliitto ja Seteli eivät hyväksy sitä, että palomiesten eläkeikää nostettiin vuonna 1989 kymmenellä vuodella 65 vuoteen. Liitot vaativat eläkeiän palauttamista ennalleen.

Palomiesliitto ja Seteli vetoavat tutkimuksiin, joiden mukaan palomiehet jaksavat aniharvoin ammatissaan 65 vuoden eläkeikään. Palomiesliittoon järjestäytyneet palomiehet olivat pari vuotta sitten lakossa lähes kaksi ja puoli kuukautta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.