Palomiehillä kiire – tulipalojen ja väärien hälytysten yö

Myöhäisillan ja yön aikana on sattunut useita tulipaloja ympäri maan.

Suurin tulipalo oli Pohjois-Karjalan Tohmajärvellä, jossa yli 1 000 neliön navettarakennus syttyi palamaan hieman kello 23 jälkeen illalla.

Palossa menehtyi 40 lehmää. Pelastettua saatiin noin saman verran lehmiä, joille alettiin yöllä etsiä tilapäissuojaa.

Navettarakennuksesta tuhoutui arviolta puolet. Palon syttymissyystä ei ollut vielä yöllä tietoa. Poliisi tutkii paloa.

Yksi loukkaantui rivitalopalossa

Kauhajoella Pohjanmaalla yksi ihminen loukkaantui rivitalopalossa aamuyöllä.

Agneksentiellä neljän huoneiston rivitalossa havaittiin tulipalo hieman ennen viittä aamuyöllä.

Kun palokunta saapui paikalle, yksi asunnoista oli ilmiliekeissä ja asukas päässyt ulos.Asunnossa koiransa kanssa asunut mies hengitti savua, ja hänet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Koira kuoli, palomestari Ahti Yli-Mannila kertoi.

Kaikkiaan neljä ihmistä evakuoitiin palon tieltä turvaan. Talon asukkaat ovat iäkkäitä.

Rivitalon asunnoista yksi tuhoutui ja toinen kärsi vesivahinkoja. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Pääkaupunkiseudulla vilkasta

Myös pääkaupunkiseudulla palomiehet ovat olleet kiireisiä. Helsingissä Meritullinkadulle hälytettiin useita partioita, mutta palon syynä oli tuuletusparvekkeella palanut tuhkakuppi.

Vantaalla puolestaan roskakatos paloi maan tasalla Raiviosuonmäellä. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli todennäköisesti tahallaan sytytetty. Palossa vaurioitui myös kolme autoa sekä kerrostalon seinä. Henkilövahinkoja ei tullut.

Lahdessa on ollut illan ja yön aikana kaksi hälytystä, toinen Vapaudenkadulla ja toinen Hirsimäentiellä. Hirsimäentiellä oli huoneistopalon alku, mutta palosta ei tullut vahinkoja. Huoneiston asukas on toimitettu tarkastettavaksi sairaalaan. Myös Kuopiossa pelastuslaitos hälytettiin rakennuspalon takia Rypysuontielle. Vapaudenkadulla hälytys tuli ruoan käryn takia, mutta paloa ei ollut syttynyt.

Vihdissä pelastuslaitos sai hälytyksen Jokiharjuntielle, jossa paloi nuotio. Oulussa Tervahovintiellä pelastuslaitos kävi katsomassa ilmoituksen perässä tulipaloa. Tulipaloa ei ollutkaan, vaan ilmoittajan huomaama käry oli tullut moottoripyörän kumin polttamisesta kerhotiloissa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat