Mainos

Palomiehet uhkaavat lakolla

Hallitus ei aio taipua lakolla uhkaavien palomiesten vaatimukseen heidän eläkeikänsä palauttamiseksi 55 vuoteen. Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että alakohtaisiin eläkeikiin ei aiota palata.

Mönkäreen mukaan ministeriön linja on, että eläkeikä on kaikille sama, ja jos joku ei pysty tekemään työtä, niin sitten on käytettävissä työkyvyttömyyseläke. Ministeri Mönkäre kummasteli, että palomiehet ovat esittäneet rahallisen korvauksen saamista vaihtoehtona sille, että eläkeikää ei pudoteta takaisin 55 vuoteen.
-Täytyy sitten miettiä, mikä se sellainen työkyvyttömyysasia on, joka on rahalla korvattavissa, Mönkäre sanoi.

Suomen Erityisteknisten Liitto Seteli uhkaa aloittavansa palomiehiä koskevan työnseisauksen 26. kesäkuuta klo 16, ellei Setelin ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen neuvotteluissa sitä ennen ole päästy liittoa tyydyttävään ratkaisuun Suomen Palomiesliiton jäsenistön palvelussuhteen ehdoista.

Lakko koskisi liiton mukaan alkuvaiheessa maan 200 suurimmassa palo- ja pelastuslaitoksessa työskenteleviä Suomen Palomiesliiton jäseniä. Työnseisauksen ulkopuolelle rajattaisiin yleisen turvallisuuden takaamiseksi riittävä määrä palo- ja pelastushenkilöstöä eri puolilta maata.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.