Mainos

Palokunta pelasti koirat pitkästä piinasta

Kangasalla Tampereen lähistöllä pelastuslaitos on pelastanut labradorinnoutajan, joka oli ollut viikon omakotitalon alla. Eläin oli päivystävän palomestarin mukaan väsynyt, mutta muuten hyväkuntoinen.

Labradorinnoutaja oli mennyt talon alle pienestä aukosta mutta ei ollut päässyt pois. Omistajat kuulivat vasta tänään vikinää talon alta ja oivalsivat kadoksiin joutuneen koiransa olevan siellä.

Puurakenteisen omakotitalon seinää piti jonkin verran purkaa, jotta koira saatiin ihmisten ilmoille.

Porin Ahlaisissa puolestaan ketun jäljille kirmaissut karkeakarvainen mäyräkoira joutui viettämään kaksi vuorokautta jumiutuneena kallionkoloon. Koira saatiin vapautetuksi illansuussa. Se oli saanut ruokaa ja vettä ja voi isäntänsä mukaan olosuhteisiin nähden hyvin.

Koira kulki isäntänsä kanssa Lampin alueella irrallaan, kun se vainusi ketun jäljet ja lähti omille teilleen keskiviikkona noin kello neljän aikaan. Isäntä löysi koiransa, joka oli juuttunut osittain kiven peittämään, kolmisen metriä syvään koloon.

Kun koira ei löytänyt tietä ulos, isäntä hälytti pelastuslaitoksen apuun eilen iltapäivällä. Louhikossa oli saappaan mentäviä koloja, eikä avuksi saatu koneellista kalustoa. Pelastajat avasivat aukoa käsipelillä porien kanssa.

Myöhään eilisiltana aukkoa oli saatu suurennetuksi sen verran, että koiraa yritettiin nostaa, mutta se ei onnistunut. Työtä jatkettiin tänään iltapäivällä, ja koira pääsi vihdoin kotiin.

Pelastuslaitoksen mukaan koiran pelastaminen oli poikkeuksellisen hankala tehtävä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.