Mainos

Palkatta jääneet poliisit miehittivät parlamentin Gazassa

Palestiinalaishallinto ei ole pystynyt maksamaan maaliskuun palkkoja kaikkiaan noin 140 000 työntekijälleen, koska Israel jäädytti palestiinalaisten vero- ja tullitulojen tilitykset.

Noin 50 palestiinalaispoliisia on tehnyt äkkirynnäkön parlamenttirakennukseen Gazan kaistaleen eteläosassa. Poliisit protestoivat teolla sitä, että heidän palkkojaan ei ole maksettu. Rynnäkön tehneillä poliiseilla on turvallisuuslähteiden mukaan kytkös palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin johtamaan Fatah-liikkeeseen.

Palestiinalaisten turvallisuusjoukkoihin kuuluvat poliisit pääsivät Khan Junisin kaupungissa sijaitsevaan parlamenttirakennukseen käyttämättä lainkaan tuliaseita. Oltuaan jonkin aikaa rakennuksen sisällä poliisit poistuivat ja protesti päättyi.

Palestiinalaishallinto ei ole pystynyt maksamaan maaliskuun palkkoja kaikkiaan noin 140 000 työntekijälleen. Äärijärjestö Hamasin voitettua parlamenttivaalit tammikuussa Israel jäädytti palestiinalaisten vero- ja tullitulojen tilitykset. Lisäksi Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat lopettaneet suorat avustukset palestiinalaishallinnolle, koska ne pitävät Hamasia terroristijärjestönä.

Hamasin korkein johtaja Khalid Mashaal sanoi tänään, että Hamas ei tule koskaan hyväksymään Israelin valtiota. Hän kritisoi eurooppalaisten päätöstä lopettaa palestiinalaishallinnon tukeminen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.