Paljastus Mika Häkkisen mestaruusvuodelta: Michael Schumacher kävi ”salaisia neuvotteluja” McLarenin kanssa – F1:ssä viriteltiin uutta superparia

Mercedeksen entinen urheilupomo Norbert Haug paljastaa, että F1-legenda Michael Schumacher kävi salaisia neuvotteluja McLarenin kanssa kaudella 1998. Siirto olisi tarkoittanut sitä, että Schumacher olisi muodostanut uuden superparin Mika Häkkisen kanssa McLarenilla.

Häkkinen ja Schumacher kävivät kovaa mestaruustaistelua kaudella 1998, kun Häkkinen ajoi McLarenilla ja Schumacher Ferrarilla. Mestaruus ratkesi viimeisessä Japanin kisassa Häkkisen hyväksi.

McLaren oli tuolloin hyvinkin houkutteleva kohde, kun sen taustalta löytyi muun muassa suunnittelijavelho Adrian Newey, joka muotoili Häkkiselle mestaruusauton kausiksi 1998 ja -99.

Neweyn tapaan McLarenin taustajoukoissa pyörinyt Norbert Haug paljastaa Beyond the Grid -haastattelussa, että hän ja Schumacher keskustelivat skenaariosta, jossa saksalaiskuski hyppäisi McLarenille.

– Kävimme kovaa kisaa, mutta meidän keskinäinen suhteemme oli aina kunnossa – niin radalla kuin sen ulkopuolella, Haug sanoo hänestä ja Schumacherista.

– Vitsailin, että meidän pitäisi yhdistää voimat joskus. Taustalla oli jotain salaisia neuvotteluja vuonna 1998, mutta ne eivät johtaneet sopimukseen.

– Teoriassa siirto olisi voinut tapahtua, koska olimme silloin erittäin hyvissä asemissa. Meillä oli Adrian Neweyn suunnittelema auto, joka oli houkutteleva kelle tahansa kuljettajalle, Haug miettii.

Schumacher jäi Ferrarille, missä hän voitti viisi mestaruutta putkeen kausilla 2000–04.

Haug sai houkuteltua Schumacherin riveihinsä, kun saksalaiskuski palasi F1-sarjaan kaudeksi 2010. Schumacher hyppäsi tuolloin Mercedeksen puikkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat