Entinen Ferrari-pomo paljastaa: Sebastian Vetteliä yritettiin junailla Maranelloon jo ajat sitten – asialla oli Michael Schumacher

Ferrarin pitkäaikainen pääjohtaja Luca di Montezemolo paljasti italialaismedian tuoreessa haastattelussa, että Sebastian Vettel olisi voinut nousta tallin F1-kuljettajaksi jo kauan ennen vuotta 2015, jolloin siirto lopulta tapahtui.

Vettel debytoi F1:ssä vuoden 2007 USA:n GP:ssä paikattuaan edellisessä osakilpailussa rajusti ulos ajanutta Robert Kubicaa BMW Sauberin ratissa.

Pysyvä paikka lähtöruudukossa löytyi vasta muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Toro Rosso vapautti yhdysvaltalaiskuljettajansa Scott Speedin ja nosti tilalle Vettelin, jolla oli jo olemassa sopimus Red Bull -organisaation kanssa. Samalla vahvistettiin, että Vettel ajaisi Toro Rossolla myös 2008.

Vuotta myöhemmin, heinäkuussa 2008, Vettelin kerrottiin nousevan kaudelle 2009 Red Bullin ykköstalliin Mark Webberin rinnalle, David Coulthardin tilalle.

Luca di Montezemolo kertoo nyt, että Vettelistä keskusteltiin kesällä 2008 myös Maranellossa. Michael Schumacher, joka oli lopettanut uransa ensimmäisen kerran kauden 2006 jälkeen ja jatkanut sen jälkeen Ferrarin neuvonantajana, olisi halunnut Vettelin Ferrarille.

– Michael yritti kaikin tavoin vakuuttaa meidät hankkimaan Vettelin ennen kuin tämä siirtyi Toro Rossolta Red Bullille. Pidimme Vetteliä kuitenkin vielä epäkypsänä, ja valitsimme mieluummin Fernando Alonson, entinen Ferrari-pomo sanoo Sky Italian haastattelussa.

Alonso ajoi Ferrarilla vuodet 2010–2014. Hän korvasi tallissa Kimi Räikkösen, joka palasi espanjalaisen tallikaveriksi kaudelle 2014.

– Kun jättää huomiotta tietyt ominaisuudet Fernandon persoonasta, hän on saavuttanut hienoja voittoja kanssamme. Hän hävisi kaksi mestaruutta vasta viimeisessä osakilpailussa.

Jälkikäteen on helppo sanoa, että Vettelin kannalta siirtyminen Red Bullille oli oikea valinta. Kaudella 2009 hän sijoittui Brawn GP:n Jenson Buttonin jälkeen toiseksi, kun samaan aikaan Ferrari jäi valmistajien MM-sarjassa vasta neljänneksi. Vuosina 2010–2013 Vettel ja Red Bull saavuttivat peräjälkeen neljä kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruutta.

Vaikean kauden 2014 jälkeen Vettel siirtyi lopulta Ferrarille ”uutena Schumacherina”, mutta mestaruus punaisissa antaa yhä odottaa itseään.


Lue myös:

    Uusimmat