Paljastus: Mercedes ei halunnut Lewis Hamiltonia, johdon ykkösehdokas liehitteli kaikin keinoin tiimipomoa – "Se oli turha yritys"

Mercedes ei ollut alkujaan kiinnostunut Lewis Hamiltonista, kun F1-talli etsi uutta kuljettajaa vuonna 2012, kertoo tiimin entinen toimitusjohtaja Nick Fry uudessa kirjassaan. 

Mercedes tarvitsi korvaajan uransa toisen tulemisen päättäneelle Michael Schumacherille kaudelle 2013. Tuolloin tallin toimitusjohtajana työskennellyt Nick Fry ehdotti Nico Rosbergin rinnalle Lewis Hamiltonia, joka oli voittanut jo maailmanmestaruuden McLarenilla. 

Konsernin johtoa Hamilton ei kuitenkaan kiinnostanut, ja he tyrkyttivät paikalle saksalaista Nick Heidfeldia

– En saanut Mercedeksen johtoa ajatukseni taakse. Meidät lähetettiin useaan otteeseen etsimään muita ehdokkaita, Fry kertoo uudessa kirjassaan "Survive. Drive. Win."

– Jostain syystä meitä käskettiin tutkimaan Nick Heidfeldia ja hänen kaltaisiaan kavereita. Heidfeld halusi paikkaa todella paljon. Hän lähetti minulle jatkuvasti kuvia itsestään, perheestään ja koirastaan. Se oli turha yritys mielenkiintoni herättämiseksi. 

Fryn mukaan ehdolla olivat myös Paul di Resta ja jopa Jacques Villeneuve, joka tarjosi itseään talliin. 

Lopulta paikan sai Hamilton, mutta lopputulos olisi voinut olla toinen ilman Niki Laudaa. Mercedeksen voimahahmo oli sanonut Frylle, että "hanki Hamiltonin allekirjoitus ja pyydä johdolta anteeksi myöhemmin". Neuvottelut kestivät kuukausia, mutta Lauda ja Fry saivat runtattua toiveensa läpi. 

Se kannatti. Hamilton voitti seuraavan kuuden kauden aikana neljä maailmanmestaruutta ja on nyt hyvää vauhtia matkalla viidenteen Mercedeksen väreissä. 

Lue myös:

    Uusimmat