Ex-pomolla meni maku Michael Schumacheriin, ei voi arvostaa saksalaista kaikkien aikojen parhaaksi: "On yksi asia, joka puhuu häntä vastaan"

Vuosina 1991–2005 F1-sarjassa kilpailleen Jordan-tallin omistaja Eddie Jordan muistetaan värikkäänä persoonana, joka ei ole pelännyt sanoa omia mielipiteitään ääneen. Hänet muistetaan myös tallipäällikkönä, joka ei epäröinyt antaa mahdollisuuksia nuorille, lahjakkaille kuljettajille.

Jordanilla ajoi 15 F1-kauden aikana useita GP-voittajia. Giancarlo Fisichella, Jean Alesi, Jarno Trulli, Damon Hill, Ralf Schumacher, Rubens Barrichello ja Eddie Irvine ovat kaikki ajaneet Eddie Jordanin alaisuudessa jossain vaiheessa uraansa.

Parhaiten Jordan muistetaan kuitenkin siitä, että hän tarjosi Michael Schumacherille F1-debyytin vuoden 1991 Belgian GP:ssä – ja menetti tämän huolimattomasti laaditun sopimuspaperin johdosta Benettonille jo seuraavaan, Italian GP:hen mennessä.

Schumacher voitti Benettonilla kaksi maailmanmestaruutta, ja Ferrari-siirron jälkeen MM-titteleitä tuli vielä viisi lisää. Historian ainoana seitsenkertaisena maailmanmestarina monet pitävät Schumacheria kaikkien aikojen parhaana.

Mutta ei Jordan.

– Muistelen kaikkia niitä sopimuksia, joita olin tekemässä Ferrarin kanssa, kun Schumacher oli siellä. Hän oli todella lahjakas, mutta on yksi asia, joka puhuu häntä vastaan. Jokaisessa sopimuksessa, joka minun täytyi allekirjoittaa Irvinen tai Barrcihellon puolesta, oli pykälä, joka edellytti heitä soittamaan toista viulua Schumacherin jälkeen. Kunpa hän olisikin kaikkien aikojen paras, mutta hän ei ole, Jordan sanoi GP Todayn mukaan Of The Ball -podcastissa.

– Schumacher oli tietysti poikkeuksellinen lahjakkuus, mutta niin oli Ayrton Sennakin. Tämä on vaikea valinta, ja mielestäni kumpikaan heistä ei ole paras kuljettaja, jonka olen nähnyt. Palaan aina Alain Prostiin, ja ihmiset kysyvät, olenko tosissani. Täytyy kuitenkin katsoa tarkasti. Alain on voittanut neljä maailmanmestaruutta ja oli lähellä voittaa enemmänkin.

Lue myös:

    Uusimmat