F1-pomolta yllättävä paljastus Michael Schumacherista – "Hän halusi olla osa ratkaisua"

F1-sarjan nykyinen moottoriurheilujohtaja Ross Brawn kertoi F1-insider -sivustolle, että seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher uhrasi itsensä Mercedeksen tallin eteen vuonna 2013. 

Schumacher päätti uransa ensimmäisen kerran kauden 2006 jälkeen. Brawn oli Schumacherin rinnalla kaikkien tämän seitsemän mestaruuden aikana. Brawn värväsi myös vuonna 2010 Schumacherin takaisin eläkepäiviltä ajamaan nuoren Nico Rosbergin kanssa. 

Brawnin mukaan Schumacher oli edelleen todella nopea, vaikka Rosberg voittikin tämän joka kaudella. 

– Hän todisti sen ottamalla Monacossa paalupaikan. Sinä et ota sitä, ellei sinulla oli vaadittavia erityistaitoja. Sama kuin Lewis Hamiltonilla on nuori kollega George Russell, joka on mielettömän hyvää, niin Schumacherilla oli nuori Rosberg, Brawn totesi.

Mercedes ei ollut tuolloin kärkitiimi, mutta menestystä alkoi tulemaan Schumacherin uran toisen lopetuksen jälkeen. Schumacher päätti uransa vuonna 2013 ja hänen paikkansa otti Hamilton. 

– Kuljettajana sinun tulee aina valita, haluatko olla osa ratkaisua vai osa ongelmaa. Michael näki roolinsa uudella tavalla, hän halusi olla osa ratkaisua ja auttoi rakentamaan tallia. Hän uhrasi itsensä tällä tavalla tallin tulevaisuuden hyväksi. Hän oli iso osa sille, mikä loi perustan Mercedeksen menestykselle, Brawn sanoi.

Mercedes voittikin Schumacherin uran päätöksen jälkeen seitsemän kuljettaja- sekä kahdeksan valmistajien mestaruutta. Ensimmäinen lovi mestaruusputkeen tuli vasta viime kaudella, kun Red Bullin Max Verstappen vei MM-tittelin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja