Paljastus Michael Schumacherista – "Hän ajatteli, että se oli jonkinlainen salaliitto tappaa hänet"

Katso videolta Michael Schumacherin ja David Coulthardin kolari ja saksalaiskuskin raivostuminen.

Entinen F1-kuski David Coulthard kertoo kuukauden päästä julkaistavassa Michael Schumacherin elämästä kertovassa dokumentissa (Being Michael Schumacher) tarkemmin vuoden 1998 Belgian GP:n tapahtumista. Aiheesta kertoo hollantilaismedia AD.

Katso kohauttanut kolaritilanne sekä Schumacherin raivostuminen pääkuvan videolta.

Tulevassa dokumentissa käydään muun muassa läpi vuoden 1998 surullisenkuuluisan Belgian osakilpailun kolaria, jossa Ferrarilla ajanut Schumacher törmäsi rajusti McLarenin Coulthardiin. Span osakilpailu käytiin rajuissa olosuhteissa ja jo heti lähdössä peräti 13 kuljettajaa kolaroi keskenään. 

Schumacherilla olisi ollut hyvä mahdollisuus kiriä eroa kiinni Mika Häkkiseen MM-sarjassa, sillä maailmanmestaruuden kyseisenä vuotena voittanut suomalainen keskeytti uusintalähdössä jo ensimmäisellä kierroksella. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska kisaa johtanut Schumacher törmäsi rajusti Häkkisen tallikaveriin Coulthardiin, kun tämä oli yrittänyt ohittaa skottia kierroksella.

Coulthard ei ollut päästänyt Schumacheria heti ohi, mikä oli saanut saksalaisen turhautumaan ja tekemään eleitä käsillään tämän suuntaan. Kolari päätti lopulta Schumacherin kisan. Coulthard kertoo dokumentissa oman versionsa tapahtuneesta.

– Michael oli raivoissaan ja hän ajatteli, että se oli jonkinlainen salaliitto tappaa hänet. Se oli kuitenkin vain onnettomuus. Tuollaisia asioita tapahtuu, Coulthard totesi.

Schumacher rynnisti raivoissaan kisan päättymisen jälkeen McLarenin pilttuuseen etsimään Coulthardia. Saksalaiskuski totesi tuolloin tv-kameroille, että Coulthard on järkevä kuljettaja, joten hän ei ymmärrä, miksi tämä teki niin. 

– En voi ymmärtää häntä. Hän juuri syytti minua siitä, että yritin tappaa hänet. Toivon, että hän ottaa sanansa takaisin, Coulthard sanoi tuolloin.

Dokumentissa kuullaan myös Norbert Haugia, joka toimi aiemmin Mercedes-Benzin moottoriurheilupomona. Hänen mielestään Schumacheria on suurempi syyttäminen tapahtuneesta.

– Jos olen mukava, niin sanon sen olleen 50-50-tilanne, mutta oikeasti 95 prosenttia syystä on Michaelin. Siinä kohtaa ei ollut mitään syytä ajaa sellaista vauhtia, Haug sanoi.

– Schumacher pystyi olemaan hyvin häikäilemätön, mutta myös kylmä ja etäinen. Mielestäni sinun täytyy olla sellainen tullaksesi yhtä menestyväksi, Coulthard täydensi.

Span keskeytyksen myötä seitsemän kertaa urallaan maailmanmestaruutta juhlineen Schumacherin ero Häkkiseen oli seitsemän pistettä. Saksalainen nousi vielä seuraavassa Italian GP:ssä tasapisteisiin suomalaisen kanssa, mutta hävisi lopulta vuoden 1998 mestaruuden 14 pisteen erolla Häkkiseen.

Lue myös:

    Uusimmat