Sisäpiiriläinen korjaa harhakäsityksen Michael Schumacherista

Entinen F1-kuljettaja Timo Glock oikaisee Michael Schumacherin persoonasta valloillaan olleen harhakäsityksen.

Seitsenkertainen maailmanmestari Schumacher muistetaan armottomana kilpailijana, joka ei kaihtanut taiteilla harmaallakaan alueella menestymisen eteen. Radan ulkopuolella kylmyydestä ei ollut kuitenkaan Timo Glockin, vuosina 2004 ja 2008–12 F1-sarjassa ajaneen Schumacherin saksalaismaanmiehen, mukaan tietoakaan.

– Hän oli todella avoin, superystävällinen ja todella mukava kaveri. Ihmiset luulivat, ettei hän ollut! Luulen sen johtuvan siitä, miten suoraviivainen hän oli kilparadalla. Hän oli täydellinen vastakohta suhteessa työhönsä, Glock sanoi Schumacherista LuckyBlock.com-sivuston haastattelussa.

Schumacher on Glockin papereissa kaikkien aikojen paras kuljettaja. Saksalaisella oli suuri vaikutus häneen, kun hän varttui.

– F1:ssä on ollut erilaisia ikoneja eri aikakausilta – meillä oli Ayrton Senna, ja sitten Michael tuli mukaan ja muutti peliä.

– Hän oli sankarini.

"Aina tarkka ja suoraviivainen"

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Tulosruutu toukokuussa 2002: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella.

Glock kertoi viettäneensä Schumacherin kanssa paljon aikaa radan ulkopuolella. Hän pitää parhaana Schumacher-muistonaan sitä, miten legenda tapasi huomioida yksityiskohdat. 

– Hän oli aina tarkka ja suoraviivainen. Hän teki kaiken 100-prosenttisesti, olipa hän maastopyöräilemässä tai hyppäämässä koneesta! Hän oli erinomainen kaikilla osa-alueilla.

Juhlista puhuttaessa Glock heitti, ettei nähnyt koskaan Schumacherin repivän paitaansa pois.

– Meillä oli kuitenkin hienoja juhlia. Meillä oli hyvin hauskaa.

Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Hänen perheensä on varjellut onnettomuuden jälkeen saksalaislegendan yksityisyyttä. 

Lue myös:

    Uusimmat