Paljastus kuningatar Elisabetin, 94, ruokailutavoista: kieltäytyy syömästä banaania "kuin apina"

4:24
Kuningatar Elisabet piti keväällä vakavan puheen kansalleen.

Kuningatar Elisabetilla on useita erikoisia ruokailutottumuksia.

Elämä kuninkaallisten kanssa on erittäin tarkkaa, eikä heidän henkilökuntansa voi jättää mitään sattuman varaan tai olla huolimattomia työssään. Hiljattain kuningatar Elisabetin entinen kokki Darren McGrady julkaisi hiljattain Youtubessa videon, jossa hän teki paljastuksen kuningattaren ruokailutavoista. 

McGradyn mukaan nimittäin 94-vuotias kuningatar kieltäytyy syömästä banaaneja käsin, vaan hän käyttää banaanin syömiseen haarukkaa ja veistä. McGradyn mukaan kuningatar kuitenkin syö mieluummin banaania, kuin jälkiruokia ja vanukkaita – omalla, kuninkaallisella tyylillään tosin. 

– Buckinghamin palatsissa oli epäkohteliasta syödä banaania kuin apina, kuningattaren ex-kokki on kertonut.

Palatsin etikettiin kuuluu, että banaanikin on syötävä hedelmien syömiseen tarkoitetuilla haarukalla ja veitsellä.

McGradyn mukaan palatsissa tarjoiltavien banaanien on myös oltava kooltaan samanlaisia ja niiden on oltava täysin puhtaita. 

Muidenkaan hedelmien syöminen ei ole kuningattaren kohdalla täysin mutkatonta. Omenoista poistetaan kannat ja ne myös kiillotetaan, ennen kuin ne tarjoillaan Elisabetille ja mahdollisesti tämän vieraille. Tämän jälkeen kuningatar pilkkoo itse omenansa pieniin paloihin hedelmähaarukalla sekä -veitsellä. Viinirypäleetkin erotetaan valmiiksi toisistaan, jotta niitä voi helposti napostella yksitellen. 

McGrady, joka pyörittää nykyään ravintolaa Yhdysvalloissa, on myös aiemmin tehnyt paljastuksia Elisabetin ruokailutavoista. Kokki on paljastanut, että Elisabet ei pidä pikaruuasta – lukuun ottamatta hampurilaisia, jotka Elisabet nauttii ainoastaan ilman hampurilaisen "hattua". 

Lähde: Express

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja