Mitä prinssi William syö suljettujen ovien takana? Nämä ovat hänen lempiherkkunsa

0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Prinssi William on oikea herkkusuu. 

Mikä olisikaan kiinnostavampaa tietää kuin se, mitä kuninkaalliset syövät suljettujen ovien takana.

Aikaisemmin on kerrottu muun muassa edesmenneen prinsessa Dianan ruokailutottumuksista. Rakastetun prinsessan henkilökohtainen kokki Darren McGrady paljasti muun muassa, että Diana söi vähintään kolme tölkillistä papuja viikossa.

Cambridgen herttua William on oikea herkkusuu. Hello Magazine -lehden mukaan prinssillä on ruokailutottumuksia, jotka saa jopa hänen lapsensa ja prinsessa Charlottenkin mykistymään.

Iso-Britanniassa paahdettu kana on perinteinen sunnuntairuoka. Hovin entinen kokki Darren McGrady paljastaa, että Harry ja William ottivat kuitenkin ohjakset omiin käsiinsä ja muuttivat keittiön ohjeistuksia. Pojat vaihtoivat lastenhoitajansa muistiinpanot päittäin ja laittoivat omansa tilalle, sellaisen, jossa ruokatoiveeksi oli ilmoitettu pitsaa.

Poikien jekku ei mennyt kuitenkaan läpi, sillä kokki tunnisti Harryn ja Williamin käsialan ja päätti tarjota paahdettua kanaa, ettei lastenhoitaja närkästyisi.

Rakkaus pitsaa kohtaan on selvästi kulkenut verenperintönä, sillä pitsa kuuluu prinssi Williamin oman kodin ruokalistaan.

Herttuatar Catherine on kertonut, kuinka heidän lapsensa George ja Charlotte pitävät pitsataikinan valmistamisesta, koska saavat sotkea kätensä luvan kanssa.

Arvovaltainen kakku 

Prinssi William rakastaa suklaakeksikakkua, jonka resepti on peräisin hänen isoäidiltään kuningatar Elisabetilta. Sen tiedetään olevan myös kuningattaren suosikki iltapäiväteen kera. Kyseistä kakkua on tarjolla jopa Williamin ja Catherinen häissä vuonna 2011.

Perinteinen napostelueväs

Herttuapari on paljastanut aikoinaan, että ovat mieltyneet klassiseen naposteltavaan popcorniin. Vuonna 2014, kun pariskunta oli kiertueella Kanadassa ja Yhdysvalloissa, nähtiin heidät jakavan keskenään popcornikulhon koripallopelissä.   

"Isä söi pääsiäissuklaat"

Muiden brittivanhempien tavoin Catherine ja William pitävät huolen siitä, että heidän lapsensa saa pääsiäissunnuntaisin pääiäispupun piilottamia suklaamakeisia. Pikkukuninkaalliset George, Charlotte ja Louis eivät kuitenkaan tiedä, että heidän isänsä varastaa suklaat, kun he eivät etsi niitä. Huhtikuussa 2020 prinssi William totesi videopuhelussa koululaisille, että he syövät paljon suklaata. Catherine oli vastannut hymyssä suin takaisin miehelleen piikittelevään sävyyn.

– Sinä syöt niitä, hän oli todennut. 

Kuninkaallinen perhe noudattaa terveellistä ruokavaliota, näin ei ole kuitenkaan aina ollut. Hovin kokki on muistellut hetkeä, kun Diana oli tullut keittiöön ja pyytänyt peruuttamaan lounaan, koska aikoo viedä poikansa McDonald'siin. Kokki oli todennut, että voi tehdä heille hampurilaisia, mutta sydänten prinsessa oli halunnut viedä poikansa nimenomaan maailmankuuluun pikaruokaketjuun.

Kokki on kertonut, että pojat rakastivat erityisesti amerikkalaisia pikaruokia.

Raakana, kiitos 

Kerrotaan, että Catherinella on varsin kulinaariset kokkaustaidot, sen sijaan William ei ole erityisen hyvä kokki.

– Pidän ruoanlaitosta, mutta en ole kovin hyvä, hän on sanonut vuonna 2017.

Hänen bravuurinsa ruoanlaitossa on pihvi. Prinssille tuottaa sen kypsentäminen kuitenkin harmaita hiuksia, hän vihaa nimittäin lihan ylikypsentämistä.

–  Pidän siitä, että se on lähes raaka, aika elävänä, hän on todennut.

Potkua ruokaan

Catherinen kerrotaan tilaavan usein mausteisia curryruokia. William ei sen sijaan välitä niinkään tulisesta ruoasta. Jopa hänen tyttärensä Charlotte kestää paremmin mausteisia ruokia kuin hän.

Herttuattarella on ollut ongelmia curryn valmistuksen suhteen, sillä hän pitää tulisesta, lapsille pitäisi tehdä ilman mausteita ja Williamille ruoka pitäisi tehdä keskivahvana.

Lähde: Hello

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja