Palatsin entinen kokki paljasti Elisabetin erikoisen pikaruokasuosikin

Kuningatar Elisabet piti poikkeuksellisen henkilökohtaisena pidetyn joulupuheen 8:47
Katso videolta kuningatar Elisabetin poikkeuksellinen joulupuhe.

Kuningatar Elisabetin suosikkiroskaruoka paljastui.

Hovin entinen kokki Darren McGrady työskenteli Buckinghamin palatsin keittiössä viidentoista vuoden ajan valmistaen ateriat kuninkaallisille. Nyt arvostettu kokki on paljastanut brittilehdille kuningatar Elisabetin pikaruokaherkun.

McGradyn mukaan kuningatar pitää hampurilaisista, mutta ilman sämpylää. Lisäksi pihvit valmistetaan itse pyydetystä peurasta.

– He ampuvat peuran ja me teemme burgerit McGrady kertoo. Pihvit täytetään karpaloilla ja tarjoillaan ilman hampurilaiseen kuuluvaa leipää.

Kun McGrady ei kokannut kuningattarelle peuraburgereita, keskittyi hän klassisiin ranskalaisen keittiön antimiin.

Yksi Elisabetin suosimista take away -annoksista sen sijaan on saarivaltion klassikko, fish and chips. Monarkin kerrotaan toisinaan nauttivan suosikkiannoksensa, kun hän oleilee Balmoralissa. Tavallisesti ruoan käy hakemassa paikallisesta pubista kuitenkin Elisabetin itsensä sijaan hänen turvamiehensä.

Brittihovin jäsenten ruokailuun liittyy runsaasti sääntöjä ja ruokaillessa tulee kaikkien tehdä kuten hallitsija. Kun Elisabet lopettaa syömisen, tulee muidenkin lopettaa – olivat he sitten täynnä tai ei. Kuningattaren kerrotaan myös inhoavan valkosipulia, joten hänen luonaan sitä ei tarjoilla. 

Kuninkaallisten tiedetään myös karttavan äyriäisruokia, sillä niissä ruokamyrkytyksen vaara on suuri.

Lue myös:

    Uusimmat