Prinssi Charlesilla, 71, on liuta uskomattomia vaatimuksia alaisilleen – ja se on syy siihen, miksi työntekijät kutsuvat kuninkaallista "hemmotelluksi prinssiksi"

Näin sujuu sääennuste prinssi Charlesilta 0:27
Näin prinssi Charles ennustaa sään

Mikäli prissi Charlesin kylpyvettä ei ole laskettu oikein, saattaa koko henkilökunta saada huutia.

Brittihovin kuninkaallisen perheen ympärillä pyörii runsaasti henkilökuntaa, jotta kuninkaallisten elämä olisi mahdollisimman sujuvaa – sekä usein myös ylellistä. Työnkuvaan kuuluu yleensä useat erilaiset ohjeistukset, joita on seurattava tarkkaan päivittäin. Lähteiden mukaan erityisen tarkkoja sääntöjä noudatetaan Clarence Housessa, joka on prinssi Charlesin, 71, ja herttuatar Camillan, 73, koti. 

Entisen kuninkaallisen hovimestarin Paul Burrellin mukaan kruununprinssi on erittäin pikkutarkka asioista ja kaikki on tehtävä hänelle valmiiksi sekä muun muassa kannettava tietyllä tavalla. Burrell toimi aikoinaan muun muassa Charlesin entisen vaimon, edesmenneen prinsessa Dianan hovimestarina. 

Muun muassa kylpeminen on erittäin tarkka prosessi prinssi Charlesille ja kuninkaallinen vaatii kertoman mukaan työntekijöiltään liudan tarkkoja toimia ennen kuin hän astuu kylpyveteensä.

– Walesin prinssi on kasvanut niin etuoikeutetun elämäntavan keskellä, ettei hän edes pysty valitsemaan asioita itse enää. Aivan kaikki tehdään valmiiksi hänelle, Burrell kertoo Serving the Royals: Inside the Firm -dokumentissa. 

Burrellin mukaan Charlesin yöpuvut prässätään joka aamu, jottei niissä olisi ryppyjä seuraavana päivänä. Myös Charlesin kengännauhat prässätään silitysraudalla. Tämän lisäksi Charles haluaa yhden työntekijänsä puristavan hänen hammasharjaansa tarkalleen tuuman (n. 2,5 senttimetriä) verran tahnaa joka aamu. 

Lisäksi Burrellin mukaan prinssin kylvyt lasketaan hänelle valmiiksi. Mikäli tätä ei ole suoritettu täysin oikein Charles saattaa torua koko henkilökuntaansa. 

– Hänen alusvaatteensa taitellaan tietyllä tavalla ja hänen kylpypyyhkeensä on asetettu tiettyyn asentoon. Kun on kyse kylpemisestä, on kylpyammeen tulpan oltava tietyssä asennossa, veden lämpötilan haaleaa sekä ammeen täytetty ainoastaan puolilleen. 

– Mikäli kukaan tekee mitään väärin, joutuvat kaikki läksytyksen kohteeksi. 

Päivittäisten vaatimustensa takia Charlesia kerrotaan kutsuttavan työntekijöidensä lomassa "hemmotelluksi prinssiksi". Charles ei kuitenkaan lähteiden mukaan ole ainut kuninkaallinen, joka on erityisen tarkka kylvyistään. Taannoin Buckinghamin palatsi etsi nimittäin "kylvynlaskijaa" Charlesin äidin, 94-vuotiaan kuningatar Elisabetin kylvyille. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat