Mainos

Palin jäi kiinni lunttauksesta - suosio presidentiksi kasvaa

Yhdysvaltain republikaanit keräävät vauhtia kierroksilla osavaltioissa ennen loppuvuoden kongressin välivaaleja. Hajanaisen mutta suosiotaan kasvattavan puolueen vetonaula yleisötilaisuuksissa on entinen varapresidenttiehdokas, kirjailija ja Alaskan ex-kuvernööri Sarah Palin.

Viime lauantaina Palin esiintyi kannattajilleen syvällä etelässä, Tennesseen Nashvillessa, mutta ilmeisesti Palin ei luottanut muistiinsa: uutiskuvissa hänen kourassaan näkyy avainsanoja puheen pääteemoista.

Selvästi voidaan erottaa sanat "energia", "vero", "nosta amerikkalaishenkeä" ja ilmeisesti "leikkaukset" joita edeltävä sana "budjetti" oli ruksittu yli.

Palin on toistuvasti arvostellut presidentti Barack Obamaa teleprompteripresidentiksi, viitaten Obaman puheissaan käyttämään tekstilukulaitteeseen. Nyt arvostelijat nauravat Palin turvautuvan kädestälukuun.

Palin epäonnistui vuonna 2008 republikaanien varapresidenttiehdokkaana kun kävi ilmi, ettei hänen tietopohjansa maailman tapahtumista ole kovin laaja. Hän myös erosi Alaskan johdosta lahjusepäilyjen ja epäselvien perhesuhteiden peittely-yritysten siivittämänä.

Palin on sittemmin kerännyt yleisöä populistisena puhujana ja kirjailjana. Viime lauantaina hän myös vihjaisi olevansa käytettävissä vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Republikaanijohtajat eivät ole varmojan siitä, onko Palin puolueelle hyöty vai haitta, mutta hänen kansansuosionsa tuntuu olevan kasvamassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.