Mainos

Palava auto aiheutti paniikin lentokentällä Skotlannissa

Vielä ei ole varmuutta siitä, oliko kyseessä terrori-isku. Poliisi löysi eilen kaksi autopommia Lontoosta. Britannian hallitus on kokoontunut hätäistuntoon tapahtuneen vuoksi.

Skotlannissa Glasgow'n lentokentällä on puhjennut iltapäivällä täysi paniikki sen jälkeen, kun palava auto ajoi pääterminaalin lasiovia päin. Auto leimahti törmäyksen jälkeen ilmiliekkeihin.

Lentokenttä evakuoitiin nopeasti. Paikalla olleet kuvailivat tunnelmaa kentällä kaoottiseksi.

- Kun menimme ulos, maastoauto oli iskeytynyt rakennuksen seinään. Kun näimme, että auto oli tulessa menimme kaikki paniikkiin, kuvaili yksi silminnäkijöistä.

Tulipalo saatiin nopeasti sammutettua, mutta lentokenttä pidettiin vielä myöhään illalla suljettuna.

Skotlannin poliisi pidätti paikalta kaksi miestä, jotka olivat ilmeisesti olleet autossa sen törmätessä terminaaliin. Silminnäkijöiden mukaan miehet olivat aasialaista syntyperää, ja toinen heistä sai törmäyksessä pahoja palovammoja. Muita ihmisiä ei tiettävästi loukkaantunut välikohtauksessa.

Poliisi ei sulje pois terrori-iskun mahdollisuutta

Poliisi ei vielä tänään halunnut arvioida, oliko kyseessä terrori-isku tai oliko tapaus yhteydessä Lontoon pommilöytöihin. Poliisi löysi eilen Lontoon keskustasta kaksi autoihin kätkettyä pommia.

Glasgow'n lentokenttä Skotlannissa

Silminnäkijöiden mukaan törmäys ei kuitenkaan voinut olla vahinko.

- Auto läheni rakennusta noin 20 kilometrin tuntivauhdilla. Sitten kuski käänsi autoa voimakkaasti niin, että se osuisi suoraan ovia päin. Hän yritti ajaa niistä suoraan läpi, kertoi tilanteen ulkoa nähnyt Scott Leeson.

Brown kutsui koolle hätäkokouksen

Britannian pääministeri Gordon Brown on kutsunut koolle ministerien ja turvallisuusviranomaisten hätäkokouksen. Kokous alkoi iltayhdeksältä Suomen aikaa.

Hätäkokouksen syynä olivat juuri Glasgow'n tapahtumat.

Myös Yhdysvallat on tiukentanut lentokenttiensä turvallisuusmääräyksiä Britannian tapahtumien vuoksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.