Mainos

Pakotejuustot hävisivät salamavauhtia - ensi viikolla tulossa ostorajoituksia?

Venäjän markkinoille tarkoitettua niin sanottua pakotejuustoa on hamstrattu Prisma-tavarataloissa ennätystahtia.

S-ryhmän mukaan kilon juustopaketteja myytiin eilisen ja tämän päivän aikana yhteensä 100 000 kappaletta. Sellainen määrä Valion Oltermannia myydään Prismoissa normaalisti kuukauden aikana.

– Vaikka erä oli suuri, juustot hävisivät Prismoista salamavauhtia. Juustot myytiin loppuun myymälöistä muutamassa tunnissa, sanoo S-ryhmän marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu

Alarotu kertookin saaneensa palautetta siitä, että moni halukas on jäänyt ilman omaa pakotejuustoaan. S-ryhmässä harkitaankin nyt, pitäisikö tuleville pakotetuotteille määritellä ostorajoituksia, jotta tuotteita ei pystyisi hamstraamaan valtavia määriä.

Ensi viikon tuotteista ei tietoa

Alarodulla ei ole vielä tietoa, mitä Venäjän markkinoille tarkoitettuja tuotteita S-ryhmä saa tulevina viikkoina myyntiin. 

– Kyllä niitä tulossa on, mutta tiedotamme sitten päiväkohtaisesti, mitä on tulossa myyntiin ja mihin hintaan.

Toistaiseksi Prismoissa on ollut myynnissä vain Oltermannia aivan itärajalla sijaitsevia kauppoja lukuun ottamatta. Niissä on ollut myynnissä esimerkiksi Valion jogurttia, smetanaa, rahkaa ja kermaa.

Mahdollista on, että tuotteiden joukossa on venäläisten suosimaa "punaista" Oltermannia, joka vastaa Suomessa myytävää rasvaisinta Oltermanni-laatua.

– Se kuuluu sille listalle, jota tutkimme. Jos eriä on saatavilla, meidän puolestamme se onnistuu, Alarotu sanoo.

Myös Kesko on myynyt "pakotetuotteita" omissa myymälöissään esimerkiksi Varsinais-Suomessa ja Tampereella. Uusia tuotteita on tulossa lisää eri myymälöihin lähipäivinä.

S-Ryhmä aikoo jatkossakin myydä Venäjän markkinoille tarkoitettuja tuotteita vain Prisma-tavarataloissa, ellei myyntiin saada erityisen suurta tuote-erää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.