Mainos

Pakistanin oppositio tyrmää Scotland Yardin osallistumisen

Viisihenkisen ryhmän tarkoitus on ainoastaan avustaa Benazir Bhutton murhaa tutkivia pakistanilaisia tutkijoita.

Pakistanin suurin oppositiopuolue PPP ei usko, että Britannia voi auttaa Benazir Bhutton murhan tutkimuksissa. Lontoon poliisin Scotland Yardin asiantuntijat saapuivat tänään Rawalpindiin lähelle maan pääkaupunkia Islamabadia.

- Mitä tämä Scotland Yardin ryhmä täällä tekee? Se työskentelee hallituksen suojeluksessa. Operaatiosta tulee täysin hyödytön, arvioi Bhutton entinen avustaja, juristi Farooq Naik.

Katso, millaisen julkisuusmylläkän saattelemana saapuivat Pakistaniin.

Bhutton kannattajat arvostelevat presidentti Pervez Musharrafia siitä, ettei entiselle pääministerille ollut järjestetty riittäviä turvatoimia. PPP vaatii surman selvittämistä YK:n johdolla.

- Tarvitsemme kansainvälisen tutkimusryhmän, joka olisi YK:n nimittämä ja vastaisi vain YK:lle eikä millekään muulle, Naik korosti.

Kysymyksiä herättää muun muassa se, että Bhutton kuolinsyystä on kaksi versiota: Virallisen selityksen mukaan hän löi päänsä pommiräjähdyksen voimasta. Oppositiojohtajan edustajat kertoivat puolestaan, että Bhuttoa ammuttiin päähän. Bhutton perhe ei sallinut ruumiinavausta.

Bhutto oli syyttänyt ennen kuolemaansa eräitä hallituksen ja tiedustelupalveluiden viranomaisia aikeista tappaa hänet.

Musharraf kiisti jälleen eilen epäilyt siitä, että hallitus olisi osallistunut jollakin tavalla murhan suunnitteluun. Presidentti myönsi kuitenkin olevansa pettynyt tutkimusten hitaaseen etenemiseen. Hän ihmetteli myös sitä, että murhapaikka oli siivottu niin nopeasti.

Jännitystä lisäävät lähestyvät parlamenttivaalit. Vaalit oli tarkoitus pitää alun perin ensi tiistaina, mutta ne lykättiin Bhutton murhan takia helmikuun 18. päiväksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.