Mainos

Pakistan kieltää ääriryhmiä auttamasta tulvauhreja

Pakistanissa pelätään ääriryhmien ja terroristijärjestöjen kannatuksen vahvistumista tulvien synnyttämän epätoivon takia.

Pakistan aikoo panna kuriin islamisteihin kytköksissä olevat avustusjärjestöt, jotka yrittävät hyötyä tulvista kärsineiden kansalaisten kiukusta.

Sisäministeri Rehman Malik sanoo, että kiellettyjen järjestöjen edustajia ei päästetä tulva-alueelle.

- Pidätämme varoja keräävät kiellettyjen järjestöjen edustajat ja panemme heidät oikeuteen terrorismin vastaisen lain mukaisesti, Malik ilmoittaa.

Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari ja amerikkalainen senaattori John Kerry ovat varoittaneet aiemmin, että militantit islamistit yrittävät ajaa asiaansa tulvien aikana. Kerry tähdensi, että Pakistanin on saatava lisäapua nopeasti tai muutoin ihmiset menettävät malttinsa. Tästä saattavat hyötyä juuri militanttiryhmät.

Tulvat ovat vieneet kodin yli neljältä miljoonalta pakistanilaiselta, ja ne ovat vaikuttaneet 20 miljoonan ihmisen elämään.

Virallinen apu on monin paikoin tullut hitaasti, ja paikalliset pienet järjestöt ovat olleet viranomaisia ketterämpiä tulvista kärsineiden auttamisessa. Useilla pikkujärjestöistä epäillään kuitenkin olevan yhteyksiä militantteihin islamistijärjestöihin.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoo, että kansainvälisellä yhteisöllä on velvollisuus toimia ja auttaa.

- Älkää epäonnistuko. Tämä on globaali katastrofi, yksi suurimmista globaalin solidaarisuuden koetinkivistä.

Viidesosa Pakistanin pinta-alasta on tulvavesien peitossa. Selviytyneitä uhkaa muun muassa koleran ja hepatiitin leviäminen.

Uutisen kommentointimahdollisuus on poistettu epäasiallisten viestien takia.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.