Mainos

Päivittäistavarakauppa vastustaa oluen aamukaupan myöhentämistä

Alkoholipoliittinen ministerityöryhmä on keskustellut oluen ja siiderin myynnin myöhentämisestä kello yhdeksään yhtenä keinona hillitä lisääntynyttä alkoholinkulutusta.

Päivittäistavarakauppa-yhdistys vastustaa oluen ja siiderin aamumyynnin rajoittamista. Yhdistys huomauttaa, että alkoholin myynti aamun tunteina on vähäistä, joten alkoholihaitat eivät vähenisi myyntiajan rajaamisella. Sen sijaan seurauksena voisi olla salakaupan lisääntyminen.

Päivittäistavarakauppa-yhdistys pelkää myös, että muusta poikkeavat myyntiajat keskioluelle ja siiderille aiheuttaisi järjestyshäiriöitä ja jopa uhkatilanteita kaupan henkilökunnalle. Oluen ja siiderin peittäminen tai eristäminen muista myyntialueista aiheuttaisi kaupalle myös merkittäviä lisäkustannuksia.

Alkoholimyynnin myöhentäminen kello yhdeksään on ollut alkoholipoliittisessa ministerityöryhmässä esillä yhtenä keinona vähentää suomalaisten kasvanutta alkoholinkulutusta. Työryhmällä on vielä pari viikkoa aikaa pohtia keinovalikoimaansa suomalaisten alkoholinkulutuksen hillitsemiseksi.

Esillä ovat olleet aamumyynnin rajoittamisen lisäksi muun muassa alkoholiveron korotus, alkoholimainonnan rajoittaminen vain tuotetietojen jakamiseen ja mielikuvamainonnan kieltäminen sekä varoitusmerkinnät juomien pakkauksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.