Päivi Räsänen istui tänään kuulustelukopissa yli viisi tuntia – kiistää rikosepäilyt ja pitää kiinni vakaumuksestaan: "Olen syntinen, tarvitsen sovitusta ja armoa"

Näin kävi, kun vapaamielinen kirkkoherra Kari Kanala ja Päivi Räsänen laitettiin keskustelemaan saman pöydän ääreen 8:08

Kansanedustaja ja entinen sisäministeri Päivi Räsänen (kd) oli tänään poliisikuulustelussa yli viisi tuntia.

Kansanedustajaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kyseisestä rikoksesta voidaan tuomita rangaistukseksi sakko tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Kuulustelu liittyi valtakunnansyyttäjän määräämään esitutkintaan vuonna 2004 Räsäsen kirjoittamasta pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”.

– Viisi ja puoli tuntia meni tästä vihkosesta keskustellessa. Oikein ystävällinen ja asiallinen poliisimies oli kuulustelemassa, ja tätä käytiin läpi aika yksityiskohtaisesti, Räsänen kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

"Synti ei tarkoita huonompaa ihmisarvoa"

Räsänen kertoo, että hän kannattaa edelleen raamatun opetuksia avioliitosta ja seksuaalietiikasta. Räsänen toteaa, että samaa sukupuolta olevat suhteet on "todella selkeästi" sanottu raamatussa synniksi.

– Kun katsotaan avioliiton ja seksuaalietiikan opetuksia, raamattu on todella johdonmukainen alusta loppuun, Räsänen toteaa.

Räsänen kuitenkin huomauttaa, ettei synti tarkoita sitä, että syntiä tekevä ihminen olisi alempiarvoinen.

– Olen myös (itse) syntinen kaikilla osa-alueilla, tarvitsen sovitusta ja armoa, Räsänen kuvailee.

– Kristillisessä ihmiskuvassa me kaikki olemme arvokkaita jumalan kuvaksi luotuina. Synti ei vähennä ihmisarvoa, mutta se on tosiasia jumalan edessä. Tämä on vakava asia, ettei tässä ole pelkästään kyse tämän elämän ajasta, vaan ihmisen iankaikkisesta kohtalosta ja sen takia tästä on mielestäni tärkeä uskaltaa puhua, Räsänen sanoo.

"Homoseksuaaleja ei saa uhata"

Räsänen kiistää, että kirjoitus olisi vihapuhetta tai vähemmistöjen solvaamista tai panettelua.

– Olen sitä mieltä, ettei homoseksuaaleja saa uhata, panetella, eikä solvata, ja mielestäni en ole siihen syyllistynyt, Räsänen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat