Päivi Räsänen puolustaa vakaumustaan tuoreessa kirjassaan: "Hovioikeuden prosessit ovat piece of cake viimeisen tuomion rinnalla"

9:59
Kuuntele Päivi Räsäsen koko Uutisaamu-keskustelu hänen tuoreesta kirjastaan yllä olevalta videolta.

Kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) on tällä viikolla julkaistu uusi kirja nimeltään Valtakunnansyytetty. Räsänen kertoi Uutisaamussa kirjan taustoista.

Tuore kirja keskittyy Räsäsen oikeustapaukseen liittyen hänen julkaisemaansa homoseksuaaleja koskevaan tviittiin.

– Tämä on Suomen oikeushistoriassa ainutlaatuinen, valtavasti kansainvälistä huomiota saanut tapahtumakokonaisuus, kirjan toimittanut Danielle Miettinen sanoo.

Räsäsen mukaan hänen tuore kirjansa valottaa, miksi sanan- ja uskonnonvapaus on tärkeää.

– Kysymys ei ole mistään uskonnollisella puheella kuorrutetusta vihapuheesta, vaan sellaisesta vakaumuksesta, joka nousee syvältä sisältä, Räsänen sanoi.

Valtakunnansyyttäjä nosti viime vuonna Räsästä vastaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kolmen Räsäsen lausuman vuoksi. Syyttäjä katsoi Räsäsen solvanneen homoseksuaaleja.

Maaliskuun lopussa Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Räsästä vastaan nostetut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Kysymys ei ole seksistä tai avioliitosta, vaan kysymys on ihmisen pelastumisesta. Se huoli, joka minulla alun perin oli tässä tapauksessa, että kirkko rapauttaa ihmisten luottamusta Raamattuun, Räsänen kommentoi.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Räsänen kertoo saavansa jatkuvasti tuhansia viestejä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Hän muistuttaa, että kristillisen vakaumuksen mukaan Jumala on kaiken yläpuolella.

– Käräjäoikeuden tai hovioikeuden prosessit ovat piece of cake (suomeksi helppo nakki) viimeisen tuomion rinnalla, jossa kaikki ihmiset ovat polvillaan Jeesuksen edessä.

Räsäsen mukaan hänen vuosia kestänyt tviitin käsittely ja oikeudenkäynti ovat merkittävä ennakkotapaus.

– On tärkeää kaikkien ihmisten sananvapauden kannalta, myös seksuaalivähemmistöjen kannalta, että meillä säilyy vahva sananvapaus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja