Saisiko tuomio Päivi Räsäsen suun säppiin? Useiden poliisitutkintojen kohde kokee olonsa "epätodelliseksi" – "Kun syyllinen tiedetään niin kyllä rikoskin keksitään"

8:48
Päivi Räsäseltä kysyttiin myös, aikooko hän muuttaa kohupuheitaan, jos hänet tuomitaan. Vastaus selviää yllä olevalta videolta. 

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi käynnissä olevia poliisitutkintojaan MTV:n Uutisaamussa maanantaina.

Räsäseltä kysyttiin Uutisaamussa, muistuttaako tilanne hänen mielestään henkilöön kohdistuvaa ajojahtia.

– Kyllä näistä viimeisistä rikostutkinnoista ja tutkintapyynnöistä tuli vähän sellainen fiilis, että kun syyllinen tiedetään, niin kyllä rikoskin keksitään, hän vastaa.

Räsänen tiedotti viime keskiviikkona, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan Räsäsen homoseksuaalisuuskommenteista, joita hän on esittänyt sekä Ruben Stillerin että Maria Veitolan ohjelmissa.

Poliisi katsoi esiselvityksissään, ettei rikosta ole tapahtunut. Valtakunnansyyttäjä kuitenkin määräsi, että esitutkinta on tehtävä.

Sama tilanne kävi viime syksynä, kun Toiviainen määräsi tutkinnan Räsäsen vuonna 2004 kirjoittamasta pamfletista. 

Tunteja poliisikuulusteluissa

Kansanedustaja kertoo kokevansa olonsa epätodelliseksi. Häntä on kuulusteltu poliisikuulusteluissa ensin neljä tuntia ja sittemmin 5,5 tuntia. 

Räsänen joutui vastaamaan kuulusteluissa kysymyksiin, kuten "mikä on roomalaiskirjeen ensimmäisen luvun sanoma ja mitä luomiskertomuksessa puhutaan mieheksi ja naiseksi luomisesta."

– Tulee olo, että olemmeko me Suomessa, Räsänen sanoo.

Kansanedustaja kiistää jyrkästi, että hänen esittämillään homokommenteilla olisi minkäänlaista tekemistä vihapuheen kanssa.

– Meillä on perustuslaissa vahva oikeus sananvapauteen ja uskonnonvapauteen. Ymmärrän, että sitä rajataan tällaisilla kunnianloukkaus- ja muilla pykälillä, mutta minun teksteilläni ei ole mitään tekemistä kansaryhmää vastaan kiihottamisen kanssa.

Räsäseltä kysyttiin myös, aikooko hän muuttaa kohupuheitaan, jos hänet tuomitaan. Vastaus selviää yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja