Päivässä 1,5 miljoonaa pizzaa ja äänestäminen pakollista – Mikä maa?

Tiesitkö, että Brasiliassa vaaleissa äänestäminen on pakollista? Gadling.com ja buzzle.com jakavat kymmenen faktaa Etelä-Amerikan suurimmasta valtiosta.

1. Brasilia on maailman suurin kahvin tuottaja. Sieltä saadaan hyvin monenlaisia kahveja johtuen maan eri puolien eroista maaperässä, ilmastossa, kahvilajeissa sekä viljelytekniikoissa.

2. Brasilialaisten yleisin sukunimi on Silva. Muun muassa tuhannet orjat, joita tuotiin maahan siirtomaa-aikana, nimettiin siksi.

3. Brasilian jalkapallomaajoukkue on ainoa joukkue, joka on osallistunut joka ikiseen jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuun. Brasilia on tähän mennessä voittanut niistä viisi: vuosina 1958, 1962, 1970, 1994 ja 2002.

4. Pizza on monien Brasilian suurimmassa kaupungissa eli São Paulossa asuvien lempiruoka. Erään tutkimuksen mukaan koko Brasiliassa päivittäin syötävistä 1,5 miljoonasta pizzasta 800 000 eli 53 prosenttia nautitaan São Paulossa.

5. Brasiliassa on enemmän apinalajeja kuin missään muualla maailmassa: yli 80.

6. Maailman suurin jäljellä oleva sademetsä eli Amazonin sademetsä sijaitsee Brasiliassa. Se kattaa puolet maan pinta-alasta. Alkuperäiskansoja asuu edelleen sademetsän suojissa.

7. Brasiliassa arvioidaan olevan noin neljä miljoonaa eläin- ja kasvilajia, ja uusia löydetään jatkuvasti.

8. Vaaleissa äänestäminen on pakollista Brasiliassa kaikille 18–65-vuotiaille.

9. Brasiliassa on yksi maailman uusista seitsemästä ihmeestä, nimittäin Rio de Janeirossa sijaitseva Kristus-patsas.

10. Brasiliassa on 7367 kilometriä rantaviivaa.

Lähteet: Gadling.com, Buzzle.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja