Maailman kuumimmat rannat – täällä hikoat ilman aurinkoakin!

Concierge.comin kokoamalta listalta selviää, millä rannoilla katse hakeutuu kauniisiin maisemiin muunkin kuin ulapan osalta.

The Baths, Virgin Gorda, Brittiläiset Neitsytsaaret

Virgin Gorda on yksi Brittiläisiin Neitsytsaariin kuuluvista 60 saaresta. Rakastavaiset ja häämatkalaiset hakeutuvat sen luksushotelleihin lemmenlomille.

Kaikki Virgin Gordan rannat ovat legendaarisia, mutta The Baths, jossa korkeuksiin kohoaviin graniittiseinämiin tyrskyää turkoosia vettä, on niistä kuuluisin ja valokuvatuin. Muun muassa huippumalli Tyra Banks valokuvattiin täällä Sports Illustrated -lehteen.

Rannalla näkee sliipattuja huviveneilijöitä ja heidän kannoillaan kipittäviä vaaleaverikköjä. Myös kuuluisuudet, kuten Heidi Klum ja Elizabeth Hurley, viihtyvät paratiisisaarella.

Muizenberg Beach, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupungin Muizenberg Beachilta löytyy lihaksikkaita surffareita, kajakeilla melojia ja varjoliitäjiä. Kaksi viimeksi mainittua ryhmää parveilee suurin joukoin vuorovesistään tunnetussa lahdessa. Vesirajassa kiipeilijät puolestaan kipuavat pitkin historiallisten kartanoiden ja modernien rantahuviloiden edessä avautuvia jyrkänteitä.

Kun päivän aktiviteeteista on suoriuduttu, seikkailijat kokoontuvat yhteen rantapromenadin kastelualtailla drinkkejä siemaillen ja toisilleen flirttaillen. Intiimimpää menoa kaipaavat voivat pujahtaa loisteliaisiin pukukoppeihin, jotka ovat tosin herkullisten karkkiväriensä ansiosta myös muotikuvaajien suosiossa – matkalla saattaa siis törmätä ihkaoikeaan bikinimalliin.

Zuma Beach, Malibu, Kalifornia

Losangelesilainen Zuma Beach on paikallisten suosiossa. Rannalla voi ottaa aurinkoa muun muassa Jennifer Anistonin, Jennifer Lopezin tai Matthew McConagheyn kanssa. Hengenpelastajat näyttävät punaisissa uimapuvuissaan Baywatch-kopioilta.

Zuma Beachin eteläpuolella Point Dumessa on lentopallokenttä, jonka hiekalla urheiluhullut bikineissään jahtaavat palloa. Myös Malibu Thriatlon eli uinnin, juoksun ja pyöräilyn yhdistelmälaji järjestetään paikan päällä joka vuosi.

Hvar, Kroatia

Dalmatian rannikolla sijaitseva Hvarin saari on noussut jo jonkin aikaa sitten yhdeksi Euroopan kuumimmista juhlapaikoista – tarjolla on niin rantaklubeja, viinitiloja, nakurantoja kuin keskiaikaisia kaupunginosiakin.

Lyhyen merimatkan päässä pikkuruisella Stipanskan luodolla järjestetään läpi yön kestäviä juhlia. Reppureissaajien rinnalla näkee myös ruskettuneita liikemiehiä ja malleja.

Skiathos, Kreikka

Kreikkaan matkustaessa voi huoletta ohittaa Mykonoksen brittiläisine valmismatkalaisineen ja suunnata sen sijaan Skiathokseen, Sporadien saarten kuumimpaan paikkaan. Se sijaitsee Aigeianmeren pohjoispuolella ja on koti muun muassa Banana Beachiksi kastetulle alastonrannalle. Kuuman rantapäivän jälkeen ilta jatkuu rennosti ouzolla höystetyllä illallisella.

Santa Catarina, Brasilia

Brasiliassa riittää vilkkaita rantoja ja silmänruokaa. Jos olet kuitenkin jo löytänyt oman herkkupalasi ja haluat viettää juuri hänen kanssaan rantapäivää hieman yksityisemmin, kannattaa suunnata rauhallisemmille vesille Santa Catarinan osavaltioon.

Esimerkiksi Ponta dos Ganchos -lomakohteessa on 25 bungalowia jyrkänteellä aivan rannan edessä. Näköalat merenlahdelle ovat upeat, ja pienellä piilossa olevalla kallionkielekkeellä voi nauttia rauhassa ajasta kaksistaan. Lukuun ottamatta muutamia paikallisten kalastajien veneitä, missään ei näy ketään silmänkantamattomiin.

Lähde: http://www.concierge.com/

Kuvat: Colourbox.com ja Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja