Mainos

Päiväkotilasten tuberkuloosialtistusta tutkitaan Pohjanmaalla

Lapualaisen päiväkodin lapsia tutkitaan tuberkuloosialtistuksen vuoksi. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin mukaan uusia tapauksia ei ole löytynyt, mutta lopulliset tulokset saadaan aikaisintaan vasta runsaan viikon kuluttua. 

– Tutkimukset on aloitettu, ja me tapaamme tänään ja huomenna nämä kaikki lapset. Sitten otamme röntgenkuvaa ja verinäytettä. Verinäytteen vastaukset kestävät hetken aikaa, kertoi lasten ja nuorten yksikön ylilääkäri Kirsi Nuolivirta Seinäjoen keskussairaalasta torstaina. 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoi keskiviikkona, että lapualaisesta päiväkodista on löytynyt tarttuva tuberkuloositapaus, jonka vuoksi kaikki päiväkodin lapset ja sen henkilökunta seulotaan. Altistuneita lapsia on 57. 

Sairaanhoitopiiri ei yksityisyyden suojan vuoksi kertonut tarkempia tietoja sairastuneesta. 

– Altistuneet pitää tutkia. Aloitetaan lapsista, koska lapset voivat herkemmin tartunnan saada, vaikka se on hyvin epätodennäköistä ja harvinaista, Nuolivirta kertoi. 

Tuberkuloosi on yleensä keuhkoissa ilmenevä infektiosairaus, johon sairastuu Suomessa vuosittain alle 300 henkeä. Se on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, jonka hoidosta ja ehkäisystä on määrätty lailla. 

Suomessa tuberkuloosirokotus kuului kansalliseen rokotusohjelmaan vuoteen 2006 asti, mutta nykyisin rokotus annetaan vain riskiryhmiin kuuluville.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.