Mainos

Päiväkotilasten sieppaajan vangitsemisistunto lykkääntyi

Päiväkotilapsia panttivankeinaan pitänyt norjalaismies piti tänään määrätä tutkintavankeuteen Stavangerin käräjäoikeudessa. Vangitsemisistuntoa jouduttiin kuitenkin lykkäämään, kun miehen asianajaja piti oikeuden tuomaria jäävinä.

Norjalaisia poliiseja

Poliisi haluaa kuulustella päiväkotilapsia ja henkilökuntaa panttivankeinaan pitänyttä miestä neljän viikon ajan. Panttivankidraama pienessä Hjelmelandin kaupungissa Stavangerin lähistöllä päättyi rauhanomaisesti myöhään eilen, kun 39-vuotias norjalaismies antautui poliisille ja vapautti viimeisetkin panttivankeina pitämänsä lapset ja aikuiset.

Haulikolla aseistautunut mies oli vähän ennen puolta päivää tunkeutunut hjelmelandilaiseen päiväkotiin ja ottanut panttivangeikseen 25 lasta ja kymmenen aikuista. Illan mittaan useimmat lapset pääsivät lähtemään päiväkodista.

Mies hyppäsi mereen

Sieppaaja vietiin myöhään eilen Stavangerin poliisin kuulusteltavaksi. Käsiraudoissa ollut mies hyppäsi poliisiveneestä mereen matkalla Hjelmelandista Stavangeriin. Hänet saatiin kuitenkin nopeasti vedestä ja matka poliisiasemalle pääsi jatkumaan.

Ennen tilanteen laukeamista miehen kanssa neuvotellut Norjan korkeimman oikeuden lakimies Tor Erling Staff sanoi dramaattisen matkan jälkeen, ettei mies yrittänyt pakoon hypätessään mereen.

-Kyseessä ei ollut pakoyritys. Hänhän oli käsiraudoissa, myös venematkalla mukana ollut Staff sanoi. Hänen mukaansa mies on epätoivoinen ja täysin selvästi sairaalahoidon tarpeessa.

<?LL_ARTICLEIMG ID=15790 ALIGN=LEFT>Tv-asemaa arvostellaan

Kaupallinen TV2-kanava joutui tänään kovan arvostelun kohteeksi, kun se oli haastatellut miestä suorassa lähetyksessä eilisiltana panttivankidraaman aikana. Norjan poliisin mukaan televisio häiritsi miehen kanssa käytyjä neuvotteluja.

Norjan psykologiliiton mukaan median puuttumisella tilanteeseen olisi saattanut olla kohtalokkaat seuraukset. Liitto katsoi, että haastattelu olisi voinut provosoida sieppaajan harkitsemattomiin tekoihin.
(STT-NTB-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.