Paine Ferraria kohtaan kasvaa – asiakastiimi kyselee taukomatta: "Aika kuluu"

Ferrarin moottoritehojen romahdus on syössyt sen asiakastallit Haasin ja Alfa Romeon kauas kilpailevista tiimeistä F1-sarjassa. Uutta päivitystä on turha odottaa tähän kauteen, mutta asiakkaita kiinnostaa jo, miten ensi vuoden käy.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin tehdastiimi ei ole ainoa, joka on kärsinyt rankasta voiman puutteesta F1-ratojen suorilla. Myös Haas ja Kimi Räikkösen Alfa Romeo ovat joutuneet samalla moottorilla vaikeuksiin.

Viime vuonna päätetty moottorisääntöjen jäädytys siirtää seuraavan päivitysmahdollisuuden kauteen 2021, joten tämä vuosi on jo Ferrari-voimalla toimivilta varsin pitkälti pilalla.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner myöntää, että ensi vuosi kiinnostaa jo asiakkaita.

– Aika kuluu, koska tänä vuonna emme voi tehdä enää mitään moottorille, Steiner kommentoi Motorsport.comille.

– En tiedä tarkalleen, missä he ovat ensi vuotta ajatellen. Tiedän, että he tekevät sen kanssa töitä, koska voitte kuvitella, että kysyn tuota kysymystä joka päivä ja joka tunti, Steiner veistelee.

Ferrarin tehtailla Maranellossa ollaan hyvässä vauhdissa ensi vuoden moottorin rakentamisessa, mutta tietoa on tihkunut omienkin asiakkaiden piiriin vähän.

– Minulla ei ole suoraa vastausta siitä. On vaikea olla edustajana jollekin, jota et hallinnoi, Steiner toteaa.

– Minä vain toistan saamiani viestejä. He tekevät kovaa töitä, koska he tietävät, että sen pitää olla parempi. Luulen, että ainoa tapa saada selville se (moottorin taso), on silloin, kun palaamme radalle ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat